Pol kila pravej ukrajinskej shawarmy za 15 eur. V Bratislave otvorili nový podnik s autentickým street foodom
- Omáčky vlastnej výroby, korenie z Gruzínska a jedinečný koncept
- Hlavné mesto dostalo novinku postavenú na jedinečnej pochúťke
- Omáčky vlastnej výroby, korenie z Gruzínska a jedinečný koncept
- Hlavné mesto dostalo novinku postavenú na jedinečnej pochúťke
Nájsť kvalitný kebab v Bratislave vie byť niekedy náročný boj. Zisťuješ, že hoci sú takmer na každom kroku, veľmi sa neodlišujú, a keď áno, na moment to môže zruinovať aj tvoju peňaženku.
Blízko centra však dorazil unikátny projekt Shaw Room, ktorý si návštevníci už stihli zamilovať.
Nápad vznikol už v roku 2017
Shawarma nie je síce kebab, ale je to obľúbený street food, ktorého základom je kurča, hovädzie mäso s prílohami, ako sú šalát, paradajky, cibuľa, uhorka.
Podáva sa väčšinou v pita chlebe alebo v „placke“, čím si ju mnohí môžu pomýliť s kebabom. Chuťovo je to celkom iný zážitok. Podľa Michala, ktorý Shaw Room založil, je takýchto miest v Bratislave pár, no práve u nich ochutnáš skutočnú shawarmu na ukrajinský štýl.
„Veľmi mi to tu chýbalo, u nás na Ukrajine máme toho veľa. A teraz už nám to nechýba, keďže sme na to šetrili a konečne otvorili,“ povedal s tým, že si nemyslí, že v Bratislave je ešte nejaký koncept podnikov zameraný striktne na shawarnu.
Michal pochádza z Ukrajiny, na Slovensko prišiel pôvodne študovať. Nápad otvoriť Shaw Room v Bratislave dostal už v roku 2017 s jeho kamošom. Odvtedy na ich spoločný sen šetrili dlhé roky, až sa im ho napokon podarilo zrealizovať.
Priestory postavili vlastnými rukami
„Celé nás to vyšlo asi na 30- až 40-tisíc z vlastných zdrojov. Zarobili sme si na to a uskutočnili tento projekt. Robili sme na tom sami, neboli tu žiadni majstri, čiže trvalo to dlhšie, asi pol roka.“
Kúsok od centra si vybrali strategicky, chceli, aby sa pri ich podniku pohybovalo čo najviac ľudí.
Zdá sa, že o ľudí núdzu nemajú, no premýšľajú nad úpravou otváracích hodín, keďže väčšina zákazníkov prichádza práve večer. Aktuálne majú otvorené v pracovné dni od 9.00 hod. do 22.00 hod., v sobotu od 11.00 hod. a v nedeľu od 12.00 hod., vždy do desiatej večer.
Nachádzajú sa na Heydukovej 21, čo je kúsok od centra. Stačí, ak vystúpiš na Mariánskej alebo električkovej zastávke Centrum.
Omáčky vlastnej výroby a špeciálne korenie z Gruzínska
Objednať si tu môžeš rôzne druhy shawarmy, od klasickej za 12 eur po double meet za 14,99 eura. Pomer cena a porcia je definitívne vidieť, keďže každá porcia má cez 400 gramov.
A predstav si, že za takmer 15 eur dostaneš pol kila shawarmy. My sme ochutnali Classic. Obsahovala arménsky lavash, nakladané uhorky, paradajky, marinovanú cibuľu, pekinskú kapustu, kuracie mäso, omáčku a hranolčeky boli v cene tiež.
Chuťovo to bolo veľmi dobré, no najlepšie na tom je, že všetky suroviny sú od lokálnych dodávateľov.
Zaujímavé je, že všetky omáčky sú ich vlastná výroba. „Máme aj špeciálne korenie, ktoré objednávame z Gruzínska,“ povedal Michal s tým, že toto korenie sa používa takmer v každom jedle.
Shawarmu robia zatiaľ len z kuracieho mäsa, ktoré je vždy čerstvé. „Robíme ho na grile, nie na šiške, pretože vtedy to je celý deň na vzduchu a my si zakladáme na čerstvosti.“
Podľa majiteľa sa v Shaw Roome ponuka jedál ešte zväčší, aktuálne ich je na výber 9. Chcú pridať aj hovädzie mäso, na ktoré sa často pýtajú aj zákazníci. Plánujú tak urobiť v priebehu mesiaca. „Chceme pridať nejaké nové položky, nejaké menu a tiež mäso.“
Mladí podnikatelia plánujú tiež expanziu do iných miest. „Ale treba najskôr trošku zarobiť.“ Otvorili koncom decembra a jedlo si od nich môžeš aj objednať prostredníctvom Bolt Food alebo Woltu. Ak zavítaš priamo do Shaw Roomu, čaká ťa príjemná atmosféra a ochotný personál.
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy