Knižkov hotdog: Takto vyzerá párok v rožku po slovensky priamo spod Tatier
- Hotdog na Slovensku nie je ničím výnimočným, no z pojazdného vozíka tohto street foodu je to úplne iná pesnička.
- Hotdog na Slovensku nie je ničím výnimočným, no z pojazdného vozíka tohto street foodu je to úplne iná pesnička.
Nejde totiž o žiaden low-cost párok z mäsových zvyškov, múky a éčiek, ale o skutočne poctivé slovenské mäso. A vieš čo je najlepšie? V skutočnosti to nie je len párok, ale aj domáca klobása vyúdená na bukovom dreve v obci Hranovnica pod Tatrami. Spôsob údenia je tradičný, tak ako sa to v tomto regióne robilo po stáročia, nie ako to dnes robia vo veľkovýrobe. Žiadne ultramoderné postupy pre kvalitný mäsový výrobok totiž nie sú potrebné, len skutočne kvalitné mäso chované na slovenských pasienkoch či zo zahraničných eko chovov.
Posted by Knizkov Hotdog on Saturday, July 2, 2016
Ak natrafíš na pojazdný street food Knižkov hotdog, môžeš si vychutnať niekoľko druhov údenín. Najobľúbenejšie je poctivé „cigáro“, teda špeciálny druh klobásky, za ktorý mäsiarstvo v roku 2013 získalo ocenenie Značka kvality SK Gold. Ďalej je to cchorizo, ktoré má pôvod v Španielsku, alebo klasický no kvalitný párok. To všetko zapečené v čerstvej chrumkavej bagete s horčicou, kečupom či ďalšími prílohami. Krása je v jednoduchosti a niekedy ti netreba žiadne vyšperkované omáčky a tisícky príloh, ktorých názvy nevieš ani vysloviť.
Posted by Knizkov Hotdog on Saturday, July 2, 2016
Párky aj klobásy pochádzajú výlučne z rodinného slovenského mäsiarstva Štefan Knižka a obsahuje 100-percentný podiel mäsa a ochutenie len prírodnými koreninami bez pridania akýchkoľvek umelých prísad a konzervantov. Takéto mäso si môžeš vychutnať bez výčitiek z negatívnych zdravotných dôsledkov a bez toho, aby si musel robiť kompromisy v chuti. :) Toto mäsiarstvo si naozaj zaslúži obdiv, pretože nielen, že vďaka vnukom pána Knižku pokračuje v rodinnej tradícii, no dokonca odmietlo spolupracovať so supermarketmi, pretože nechceli riskovať nižšiu kvalitu.
KNIŽKOV HOTDOG. Dnes Vás čakáme na nám. Sv.Egídia v Poprade. Pri príležitosti MDD. Malí aj veľkí sa majú na čo tešiť. :)
Posted by Knizkov Hotdog on Sunday, May 28, 2017
V stánku Knižkov hotdog navyše nenecháš svoj celodenný zárobok, ale naješ sa za doslova ľudovú cenu. Aj preto je stánok taký obľúbený na podujatiach rôzneho typu, od festivalu Pohoda, kde sme ho vyskúšali my, po rôzne mestské a vianočné trhy. Na Facebooku aj po celom Slovensku má tento street food len tie najlepšie hodnotenia a niet sa čomu čudovať. Vieš, akú chuť od kvalitnej klobásky v rožku očakávaš, a presne tej sa ti aj dostane. Jednoducho kvalitná slovenská klasika dotiahnutá do dokonalosti.
Posted by Knizkov Hotdog on Saturday, September 2, 2017
Namiesto ultramoderných strojov uprednostňujú údenie na skutočnom dreve, ktoré dodáva mäsu tú správnu vôňu. Nevyužívajú žiadne urýchľovače údenia či sušenia a zvýrazňovače chuti, všetko ponechávajú na prirodzené a pomalé procesy. Mäso spracúvajú len do prírodných črievok, nie tých umelých. Napriek pokračovaniu v tradičnom spôsobe výroby a odmietaniu masovej produkcie však už spolupracujú aj s českými či anglickými odberateľmi.
Mäsiar Štefan Knižka zanechal prostredníctvom podniku, ktorý založil, silný odkaz. Jeho vnuci Rastislav a Branislav Neupauerovci, ktorí dnes podnik úspešne rozvíjajú, vďaka nemu pochopili, že kvalita je naozaj všetko. A ty si ju môžeš vychutnať tiež. :)
SUŠENÁ ORAVSKÁ SLANINA…prerastaná, solená v kuchynskej soli, zaúdená na studenom dyme z bukového dreva a sušená v…
Posted by Mäsovýroba Štefan Knižka, s.r.o. on Tuesday, October 24, 2017
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy