Večera ako zážitok z rozprávky? V tomto 100-ročnom mlyne v lone Vysokých Tatier zažiješ všetko

  • Zo zrekonštruovaného storočného mlyna pod Tatrami je dnes výnimočná reštaurácia.
  • Okrem unikátneho menu ťa prekvapí aj množstvo ďalších premyslených detailov.
1
gasperovmlyn.sk
  • Zo zrekonštruovaného storočného mlyna pod Tatrami je dnes výnimočná reštaurácia.
  • Okrem unikátneho menu ťa prekvapí aj množstvo ďalších premyslených detailov.

Keď pred pár rokmi kúpil Michal Gašper schátraný mlyn vo Vysokých Tatrách, možno ešte netušil, aký výnimočný projekt z toho nakoniec vznikne. Ako k úspešnému podnikateľovi zvykli k nemu pod Tatry často prichádzať zákazníci aj zo zahraničia. Zakaždým tak bola na stole otázka, kam hostí zobrať na večeru a kde ich ubytovať.

A keďže po ruke nebolo nič dostatočne zaujímavé a reprezentatívne, rozhodol sa Michal zainvestovať a sám také miesto vytvoriť. Kúpil teda schátranú budovu 100-ročného mlynu v Batizovciach a pustil sa do jej rekonštrukcie. Vytvoril tak romantické, priam rozprávkové miesto na večeru spojenú s útulným hotelom. To však nie je všetko.

V Gašperovom mlyne na teba čaká výnimočné menu. Také výnimočné, že nikdy nevieš, čo budeš jesť. Večera vždy pozostáva z ôsmich až desiatich chodov, ktoré sa ale menia každý deň. Tento systém dovoľuje reštaurácii pripraviť chutné jedlá z tých najčerstvejších surovín, ktoré majú práve dnes v kuchyni. Gašperova dcéra Slávka, ktorá s manželom mlyn vedie, priznáva, že tento systém si od zákazníkov vyžaduje poriadnu dávku dôvery. Doteraz sa im to ale vždy vyplatilo.

A aby si sa po večeri nenudil, majitelia ťa radi zoberú medzi kozy a ovce, ktoré priamo chovajú v mlyne. Tí umelecky založení sa zas môžu pokochať v dielach akademického maliara Mariána Čižmárika rozvešaných v interiéri. V mlyne mysleli na každý malý detail, čoho dôkazom sú prekrásne a hlavne staré, ručne vyšívané záclony visiace na oknách. Dokonca tu nádjete aj manželské postele s ručne maľovaným čelom.

 

To stále však ešte nie je všetko. Najväčší unikát predstavuje to, že mlyn je úplne energeticky samostatný. Michal Gašper je totiž veľkým milovníkom alternatívnych zdrojov energie, a tak má mlyn okrem svojej čističky vôd aj vlastnú vodnú elektráreň, tepelné čerpadlo a solárne panely.

Ekologická #Tesla pred našim ekologickým Mlynom ;-) #elektromobil #modelS #ekomobil

Príspevok, ktorý zdieľa Gašperov mlyn (@gasperov_mlyn),

Rozbeh takéhoto podniku sa však rozhodne nedá považovať za jednoduchý. Peter a Slavomíra, ktorí mlyn vedú, hovoria, že bez otcovej podpory v začiatkoch by bolo oveľa ťažšie celý projekt rozbehnúť. Takto mali veľké šťastie a skôr ako na prežitie projektu sa mohli zamerať na jeho šperkovanie. Obaja si tak našli čas spraviť someliérsky kurz a dnes k výnimočnému menu ponúkajú svojim hosťom výnimočné slovenské vína.

Mlynu trvalo tri roky od otvorenia, aby sa dostal na nulu, tento rok bude po prvýkrát ziskový. Majitelia sa však magazínu Forbes zverili so svojim najväčším snom:. „Chceli by sme, aby bol hotel vyťažený na 100 %. V súčasnosti je to asi 70, ale neustále sa to zlepšuje, vyjadril sa pár pre Forbes.sk“.

Predtým, než sa do mlyna s nadšením vyberieš, si ale nezabudni urobiť rezerváciu. V hoteli je totiž k dispozícii len 11 lôžok a do reštaurácie sa zmestí len asi 15 ľudí. 

Tak čo, dal by si si povedať na takú rozprávkovú večeru?

Zdroj: Forbes.sk

Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy

Najnovšie videá

Trendové videá