TOP Slovenky v gastrobiznise, ktoré robia výborné jedlo a vymysleli niekoľko jedinečných konceptov
- Slovenskému gastrosvetu nevládnu len muži, ako by sa to na prvý pohľad mohlo zdať
- Dnes ti predstavíme štvoricu úspešných žien, ktoré rozhodne majú čo v tejto sfére ponúknuť
- Pôjdeme do kuchyne, pochutnáme si na víne a užijeme aj nezvyčajnú atmosféru
- Slovenskému gastrosvetu nevládnu len muži, ako by sa to na prvý pohľad mohlo zdať
- Dnes ti predstavíme štvoricu úspešných žien, ktoré rozhodne majú čo v tejto sfére ponúknuť
- Pôjdeme do kuchyne, pochutnáme si na víne a užijeme aj nezvyčajnú atmosféru
Zuzana Sisáková – popradskej reštaurácii sa postarala o päťhviezdičkové hodnotenie
Šéfkuchárka Zuzana Sisáková pôsobí v popradskej reštaurácii Víno & Tapas, ktorá je jednou z piatich, ktoré si na Slovensku v prestížnom oceňovaní gastroprevádzok časopisom Trend odniesla plný počet hviezdičiek. Je zároveň jedinou ženskou zástupkyňou odvetvia, ktorá sa prebojovala do TOP 20 slovenských šéfkuchárov v tomto ročníku, hoci svoje zručnosti obhájila po niekoľkýkrát.
Pre Popradskú televíziu šéfkuchárka povedala, že pri svojej práci sa riadi heslom „tradičná chuť v modernom prevedení“. V reštaurácii Víno & Tapas si po výlete v Tatrách môžeš užiť slovenskú novinku, tzv. zážitkovú gastronómiu. Takže sa sem neprídeš len najesť, ale podľa majiteľa reštaurácie si sem prídeš pochutnať. Takže ak chceš zažiť na Slovensku jedinečné gastro divadlo – rekonštrukciu historických večerí, tak vieš, ktorým smerom sa vybrať.
Ivon Hrnčiarová – z pop-up konceptu Forbidden Taste
Ku gastronómii jednoznačne patrí aj zážitok. A práve s tým prichádza Ivon Hrnčiarová so svojim partnerom. Vďaka premakanému konceptu Forbidden Taste sa umiestnila v ročníku 2017 v prestížnom rebríčku 30 pod 30 slovenského vydania časopisu Forbes. Ak si chceš užiť večeru plnú netradičných chutí na ešte netradičnejšom mieste (galéria, skate park, exteriér…), v preklade „Zakázaná chuť“, ti prinesie presne ten zážitok, po ktorom ti srdce prahne. Pre Forbes Ivon prezradila:
„Hostia sa až v deň konania dozvedia bližšie informácie, aj tie sú však iba vo forme indícii – napríklad SMS s názvom zástavky, na ktorej majú vystúpiť. Záujem o takúto ochutnávku je veľký. Kapacita takéhoto podujatia býva väčšinou 30 ľudí a pravidlom je, že ten istý človek sa nesmie zúčastniť dvoch večerí za sebou.“ Množstvo fanúšikov má pop-up projekt v Česku, no postupne si ho obľúbili aj Slováci a o jedinečný zážitok tak môžeš požiadať aj ty.
Eva Polomská – šéfkuchárka a spolumajiteľka reštaurácie, ktorá na Spiš prináša príchuť Talianska
Sympatická šéfkuchárka Eva Polomská (titulná foto) sa v roku 2014 dostala do rebríčka, ktorý vyhlásil časopis Trend do TOP 20 slovenských šéfkuchárov, ktorému poväčšine vládnu len muži. Na jej dokonalých jedlách si môžeš pochutnať v reštaurácii SOTTO Ristorante Italiano v Spišskej Novej Vsi. V rozhovore pre menucka.sk pred časom šikovná šéfkuchárka prezradila, že najprv do reštaurácie, ktorú vlastní jej rodina, prišla ako pizzérka a prípravu ďalších jedál z tohto regiónu sa učila od talianskeho šéfkuchára Pietra Pagana z Neapola. Jej výtvory konkurujú umeleckým dielam a pozitívne reakcie v recenziách lákajú na návštevu.
Kristína Kováčiková – somelierka Grand Hotel River Park
K dobrému jedlu určite patrí aj dobré víno. O talenty v radoch študentov sa určite báť nemusíme, no rokmi v odbore rastie dôležitá prax. Tú má aj odborníčka Kristína Kováčiková. Svoje skúsenosti nadobudla z cestovania a pracovania v prestížnych hoteloch v Írsku, Floride, Rakúsku či Grécku. O kvalite slovenských vín vie svoje a pre portál dennikrelax.sk prezradila:
„Zahraniční hostia niekedy ani netušia, aké víno sa u nás vyrába. Rada ich prekvapím nepoznanými odrodami a odporučím im vína z novošľachtencov – Devín, Dunaj, Hron alebo Váh.“ V súčasnosti jej odborné služby môžu oceniť hostia Grand Hotelu River Park v Bratislave, kde svoje 18-ročné skúsenosti ponúka hosťom už od roku 2015.
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy