Študenti vytvorili jedinečný obal na jedlo, ktorým by sa mali inšpirovať aj veľké značky
- Tradičné obaly na fast-food majú veľmi krátky čas využitia
- Vďaka zakomponovaným plastom sa navyše ťažko recyklujú
- Všetko však môže zmeniť peel saver, obal vyrobený zo zemiakových šupiek
- Tradičné obaly na fast-food majú veľmi krátky čas využitia
- Vďaka zakomponovaným plastom sa navyše ťažko recyklujú
- Všetko však môže zmeniť peel saver, obal vyrobený zo zemiakových šupiek
Pri výrobe hranolčekov sa vytvorí závratné množstvo odpadu v podobe nevyužitých zemiakových šupiek. Traja študenti z talianskeho Milána sa však svojim inovatívnym konceptom rozhodli túto skutočnosť zmeniť. Vytvorili obal na hranolčeky, vytvorený čisto z vyhodených šupiek.
Okrem zníženého odpadu zo samotnej výroby, by sa tak čiastočne vyriešila aj kauza odhadzovania odpadkov na ulicu. Trojica dokonca vyhadzovanie ich vynálezu doporúča – zemiakové šupky sú 100% rozložiteľné a môžu poslúžiť ako hnojivo pre rastliny či jedlo pre zvieratá.
Výroba kornútu pozostáva z viacerých fáz. Prvou je vylúhovanie a vysušenie šupiek, ktoré sú následne uložené do kruhovej formy. V tej sa hmota roluje do tvaru kužeľu. Podobný proces je aj pri tvorbe klasických zmrzlinových kornútov.
Dôležitou časťou budovania správneho postupu boli samozrejme rôzne experimenty. Tie ukázali správny čas a metódy lúhovania, či schnutia materiálu. Výsledkom je ekologický produkt vyrobený z prírodných zdrojov a istou poetickosťou, ako to trojica sama opisuje.
Zdroj: www.packagingoftheworld.com
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy