Do Tatier mieri taliansky michelinský kuchár, prinesie aj toskánske víno

  • Enrico Bartolini získal šesť michelinských hviezd
  • V novembri sa predstaví v hoteli Lomnica s 9-chodovým menu
  • Večer doplní vinárstvo Mazzei z Toskánska s takmer 600-ročnou tradíciou
Enrico Bartolini/Reštaurácia Sissi (DYNAMIC RELATIONS 2000)
Enrico Bartolini/Reštaurácia Sissi (DYNAMIC RELATIONS 2000)
  • Enrico Bartolini získal šesť michelinských hviezd
  • V novembri sa predstaví v hoteli Lomnica s 9-chodovým menu
  • Večer doplní vinárstvo Mazzei z Toskánska s takmer 600-ročnou tradíciou

Už 8.novembra zavíta taliansky michelinský šéfkuchár Enrico Bartolini do tatranského hotela Lomnica a zdrží sa do 9.11. Počas dvoch večerov predvedie to najlepšie zo svojho umenia, predstaví 9-chodové menu s názvom „Back to the Roots“ – „Návrat ku koreňom“. Všetko prebehne v Reštaurácii Sissi, ktorá je súčasťou hotelu Lomnica.

zdroj: ENRICO BARTOLINI (DYNAMIC RELATIONS 2000)

Na príprave jedál sa bude podieľať aj personál reštaurácie Sissi. Taliansky kulinársky mág im tam odovzdá časť zo svojho umenia.

„Je verejne známe, že aj na Slovensku z času na čas hosťujú michelinskí šéfkuchári. Jedinečnosť nášho podujatia s Enricom Bartolinim však spočíva v nastavení myšlienky celého pop upu. Na príprave dvoch zážitkových večerí sa budú totiž v plnej miere podieľať aj kuchári Hotela Lomnica. Práve tento fakt je na naše pomery naozaj nevídaný a nový. Enrico predstaví umenie nielen hosťom, ale svoje know-how a skúsenosti odovzdá aj kuchárom Reštaurácie Sissi. Naši kolegovia sa na tento moment nesmierne tešia, pretože inšpirácie od Enrica budú môcť zúročiť v ďalšej práci,“ skonštatovala  Ing. Zuzana Semanová, generálna riaditeľka Hotela Lomnica.

zdroj: Marek Hajkovsky foto Hotel Lomnica

Známy šéfkuchár hosťuje v reštauráciách po celom svete a v rámci svojho turné zavíta aj do Tatier. Atmosféru večera dofarbí talianske vinárstvo Mazzei, ktoré svoju históriu v Taliansku píše od roku 1435. Pri tejto príležitosti zároveň prvýkrát navštívi Slovensko aj markíz Francesco Mazzei, ten je pokračovateľom toskánskeho vinárskeho rodu a zároveň výkonným riaditeľom vinárstva.

Ak si milovníkom vína, no do Tatier sa tak skoro nedostaneš, nemusíš zúfať. Francesco Mazzei príde aj do Bratislavy, kde rovnako ako v Tatranskej Lomnici, predstaví umenie wine paring, a teda dozvieš sa, aký typ vína sa hodí, ku ktorému jedlu. Stretnúť ho môžeš 7. novembra v reštaurácii Selaví so šéfkuchárom Jirkom Zajíčkom.

Enrico Bartolini pochádza z Toskánska a svoju prvú michelinskú hviezdu získal v roku 2008, keď mal iba 29 rokov. V súčasnosti ich Bartolini má šesť v piatich reštauráciách. Je tak talianskym šéfkuchárom s ich najväčším počtom v celosvetovo známom Michelinskom sprievodcovi.

Pôsobil v reštaurácii Le Robinie v Oltrepo Pavese, kde aj získal svoju prvú michelinskú hviezdu. Neskôr prevzal vedenie Dodici24 Quick Restaurant blízko Milána. Svoju prvú vlastnú reštauráciu si otvoril v Miláne v roku 2016 a niesla názov Ristorante Enrico Bartolini, v rovnakom čase pribudla aj Casual Restaurant v meste Bergamo. La Trattoria Enrico Bartolini vznikla spojením dvoch reštaurácií v regióne Maremma. Svoju stopu zanechal Enrico aj v Benátkach reštauráciou Ristorante Glam.

Zdroj: TS, Enrico Bartolini

Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy

Najnovšie videá

Trendové videá