Romanovi sa podarilo to, čo doteraz žiadnemu Slovákovi. Má vlastné wagyu, Rolls-Royce medzi stejkami
- Podnik Mäso od Romana má po novom v ponuke skutočnú lahôdku pre ozajstných fanúšikov stejkov
- Predáva svoje vlastné wagyu z Japonska
- Iba niekoľko zvierat z celej farmy sa hodí na produkciu týchto stejkov
- Luxusná je nielen chuť, ale aj cena
- Podnik Mäso od Romana má po novom v ponuke skutočnú lahôdku pre ozajstných fanúšikov stejkov
- Predáva svoje vlastné wagyu z Japonska
- Iba niekoľko zvierat z celej farmy sa hodí na produkciu týchto stejkov
- Luxusná je nielen chuť, ale aj cena
Nadšenci gastra a milovníci dobrého mäsa ronia sliny a vyťahujú kreditky. Na bratislavsú gastro scénu prišla svetová hviezda v podobe stejkov Wagyu.
Nájdeš ich v mäsiarstve kríženom s bistrom menom Mäso od Romana, v Bratislave na Račianskej ulici.
Stejky Kobe, čo je vlastne tiež gategória wagyu, majú aj v rovnomennej reštaurácii v centre, tá však patrí českým majiteľom. Roman Kóňa je tak prvým Slovákom, ktorý ponúka svoje vlastné stejky Wagyu. A to nie nejaké hocijaké, ale také, čo patria ku svetovej špičke.
„To, čo držím v ruke je potvrdenie, že sme oficiálnym predajcom značky Satsuma Gyu – Na to, aby mäso mohlo mať toto označenie musí spĺňať niekoľko prísnych štandardov. Ročne môže byť takto označených iba približne 3tis. kusov zvierat a iba približne 4 percentá z nich sú kvalitatívnej triedy A5. A toto je práve to Satsuma Gyu 4% miracle, ktorý u nás na pulte nájdete. (áno, ešte raz si to prečítaj… je farma, ktorá má 3tis. kusov zvierat ročne z ktorých je 120 najvyššej TOP kvality a toto mäso my máme,“ oznámil hrdo na sociálnej sieti.
Ide o mäso prvotriednej kvality. Je známe, že hovädzí dobytok chovaný v Japonsku na tieto stejky dostáva piť pivo a dokonca dostáva aj masáže. Mäso od Romana ponúka wagyu Satsuma gyu 4% miracle z ostrova Kjúšú, z prefektúry Kagošima. „Práve Kagoshima wagyu vyhralo Wagyu olympliádu v roku 2017, takže žiadne Béčko,“ hovorí majiteľ bistro-mäsiarstva.
Keďže ide o luxusné mäso, luxusné sú aj ceny, no dá sa povedať, že sú vzhľadom na kvalitu veľmi priaznivé. Začínajú na 20 eur za 100 gramov za picanhu, sviečkovú kúpiš za 35 eur za 100g. Počítaj s tým, že jeden stejk môže vážiť približne 200-300 gramov a viac, v závislosti od rezu.
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy
Zdroj: MäsoOdRomana