V Trnave je ukrytá nevšedná industriálna kaviareň, robia si tu vlastné prosciutto a ponúkajú vychýrené veterníky
- Nenápadná, avšak na strategickom mieste
- Aj tak zvonku pôsobí prevádzka Oné Espresso Bar, ktorá sa nachádza v blízkosti autobusovej i vlakovej stanice v Trnave
- Nenápadná, avšak na strategickom mieste
- Aj tak zvonku pôsobí prevádzka Oné Espresso Bar, ktorá sa nachádza v blízkosti autobusovej i vlakovej stanice v Trnave
Presklenú prevádzku zdobia popínavé izbové rastliny, šarm miestu dodáva i spojitosť dreva a kovu. „Nie hipsterský, ale industriálny,“ aj tak popisuje dizajn kaviarne jej majiteľ, skúsený gastronóm Ľubomír Kralovič. Píšu Kávičkári.sk.
Spolu so svojou manželkou Jankou držia patronát nad podnikom. A to doslova. Pána Kraloviča sme našli upratovať terasu, keďže sa blíži dlho očakávané otváranie a pani Kralovičovú v kuchynke.
Tam už tvorila pre svojich klientov „putráčiky“, tak sa totiž hovorilo niekedy koláčikom v okolí Trnavy. Hoci ponuku obmieňajú, hostia si našli svoje stálice. Počas obdobia korony najviac išli karamelové veterníky plnené lahodným krémom.
V bežnom režime je to zas brownie, ktorý je v ponuke za zvýhodnenú cenu spolu s kávičkou. Nezabúdajú ani na tých s intoleranciou, v ponuke majú i bezlepkové či vegánske putráčiky. A že chutia, za to dáme ruku do ohňa. K zahryznutiu si môžete dať zapekané chrumkavé panini mozarella alebo prosciutto vlastnej výroby.
Kaviareň je otvorená od rána a ihneď je v nej čulý ruch. Na dobrú kávu k usmievavým baristom prichádzajú študenti z neďalekých stredných škôl, biznismeni, cestujúci, ale aj mamičky na prechádzke so svojimi ratolesťami.
Ak servis „to go“, tak ekologicky. Na tom si dajú v prevádzke mimoriadne záležať, rovnako ako i na správnom triedení odpadu.
Káva. Tak to je samotný príbeh tejto prevádzky. Popretkávaná vzťahmi tejto gurmánskej rodinky, konkrétne syna majiteľov Oné espresso baru majiteľa pražiarne Rusty Nails Coffee Roasters Reného Královiča.
Ako je už v dobrých kaviarňach zvykom, na dvoch mlynčekoch ponúkajú na výber vždy dve kávy. Prvá je stálica Monzúnová India, ktorá je pre tých, ktorí si radi vychutnajú kávu s talianskymi tónmi.
Druhá káva na mlynčeku sa obmieňa, a tak vzniká priestor pre výberové kávy. V Oné Espresso Bar si môžete vychutnať aj alternatívu a na leto chystajú obľúbené ľadové Cold Brew a Nitro café.
Oné Espresso Bar v kocke:
- Vegánske koláče, cappuccino či latte
- Výberová káva RNCR aj 250 g balíčky
- Rodinná atmosféra Ekologický servis
Tento článok vznikol v rámci projektu Kávičkári.sk.
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy
Zdroj: Kávičkári.sk