V podniku v bývalej židovskej škole v Trnave ti jedlo pripravia na kubánskom uhlí s výhľadom na synagógu

  • Príbeh reštaurácie Forhaus sa začal na historickej Kapitulskej ulici v Trnave v roku 2015
  • V zrekonštruovanom starom dome, v bývalej židovskej škole, pri malej Synagóge vznikol slovenský gastro unikát
fd
Ondrej Bobek/ Kávičkári.sk
  • Príbeh reštaurácie Forhaus sa začal na historickej Kapitulskej ulici v Trnave v roku 2015
  • V zrekonštruovanom starom dome, v bývalej židovskej škole, pri malej Synagóge vznikol slovenský gastro unikát

V blízkosti Baziliky Sv. Mikuláša, ktorú miestni nazývajú ako „hrubý kostol“, a parku plného zelene, lavičiek a čvirikajúcich vtákov sa nachádza reštaurácia FORHAUS. Píšu Kávičkári.sk.

Jej názov znamená v trnavskom jazyku predsieň. Predsieň je miesto na vítanie hostí, kde sa strieda veľa ľudí, zážitkov a spomienok. Predsieň Forhausu ponúka možnosť výberu, kde si svoj gastronomický zážitok vychutnáte naplno. Môžete si vybrať z kaviarenskej časti, reštauračných priestorov, terasy pred vstupom, sály alebo zadnej krytej letnej terasy.

zdroj: Ondrej Bobek/Kávičkári.sk

Pri vstupe do reštaurácie vás očarí originálna atmosféra. Sivé tapety, drevené stoličky a stoly vytvárajú príjemný mix medzi vintage a industriálnym štýlom. Na stenách nájdete obrazy so životnými múdrosťami.

zdroj: Ondrej Bobek/Kávičkári.sk

V reštauračnej časti môžete cez sklenené okno nakuknúť do kuchyne pánom kuchárom, ktorí sa ochotne postarajú o vaše gurmánske jazýčky.

zdroj: Ondrej Bobek/Kávičkári.sk

V reštaurácii si vychutnáte jedlá, ktoré sú pripravované v špeciálnom grile na drevené uhlie. Grilujú v ňom tie najlepšie reštaurácie po celom svete a Forhaus tiež. Pri grilovaní sa používa kvalitné kubánske uhlie, čo dodáva mäsu nezameniteľnú chuť a arómu.

zdroj: Ondrej Bobek/Kávičkári.sk

Pre gurmánov ponúkajú odležané steaky z ich vlastnej dry aged chladničky. Mäsité jedlá dopĺňajú obľúbené rizotá a cestoviny.

zdroj: Ondrej Bobek/Kávičkári.sk

„Forhaus je rodinná reštaurácia, ktorú sme budovali s láskou. Chceme, aby ste sa u nás cítili príjemne a zabudli na starosti každodenného života. V bežný deň alebo aj na rodinných oslavách a svadbách,“ predstavuje reštauráciu Paula Školeková, ktorá podnik vedie spolu s otcom od svojich študentských čias.

„Moje obľúbené sú Tagliatelle podľa Forhausu, čiže presne tak, ako ich máme my najradšej a v našom menu nájdete aj tip od ocina, ktorý nedá dopustiť na pikantnú hovädziu panvičku,“ dopĺňa.

zdroj: Ondrej Bobek/Kávičkári.sk

Fanúšikov slovenských výrobkov potešia kvalitné Herbert sirupy a široký výber lokálnych vín. My sme neodolali ani domácim zákuskom, ktoré sú čerešničkou za skvelým obedom alebo večerou. A ak sa rozhodnete začať svoj deň práve tu, pripravia vám výborné raňajky.

zdroj: Ondrej Bobek/Kávičkári.sk

Forhaus je príjemná rodinná reštaurácia s atmosférou v srdci Trnavy. Miesto pre všetky generácie, kde sa budete cítiť príjemne a uvoľnene, tak ako my.

Tento článok vznikol v rámci projektu Kávičkári.sk.

Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy

Zdroj: Kávičkári.sk

Najnovšie videá

Trendové videá