Novinárčinu zavesila na klinec a radšej sa vyučila za cukrárku. Dnes tvorí unikátne medovníky a neľutuje
- Medovnikárstvo už dávno nie je iba o čipkách a bodkách, hovorí mladá medovnikárka z Liptova
- Aj toto remeslo sa modernizuje, avšak žiadne stroje nedokážu nahradiť ručnú prácu
- Anna tiež prezradila, prečo veľa ľudí môže mať dobrý recept, ale medovníky mať mäkké nikdy nebudú
- Medovnikárstvo už dávno nie je iba o čipkách a bodkách, hovorí mladá medovnikárka z Liptova
- Aj toto remeslo sa modernizuje, avšak žiadne stroje nedokážu nahradiť ručnú prácu
- Anna tiež prezradila, prečo veľa ľudí môže mať dobrý recept, ale medovníky mať mäkké nikdy nebudú
Na Slovensku v mnohých rodinách k Vianociam neodmysliteľne patria medovníčky. Kým mnoho ľudí vytiahne formičky pár týždňov pred sviatkami, vyštudovaná novinárka Anna Šenkeríková sa tejto činnosti venuje celoročne. 28-ročná Liptáčka si tiež prednedávnom otvorila medovnikáreň, ktorá nesie názov Medveďovník.
„Po vysokej škole som sa chvíľu venovala novinárčine, písala som pre regionálny magazín. Ale časom ma to prestalo napĺňať a ani ma to neuživilo. A tak som tým sekla. Odvety mi je podstatne lepšie,“ hovorí medovnikárka „Sem tam mám však potrebu niečo si napísať. Ale že by som sa mala tomu naplno venovať, tak to už nie.“
Avšak, bola to práve žurnalistika, čo ju priviedlo k jej dnešnému povolaniu. Ešte ako aktívna novinárka išla robiť reportáž o výrobe medovníkov k pani Zuzane Hubovej do Ružomberka, kde sa zrodila jej láska k tomuto remeslu.
„Ukázala mi ako si namiešať polevu, vymiesiť cesto, ako zdobiť. Hneď, ako som sa odtiaľ vrátila, namiesto toho, aby som išla spracovať článok, zamiesila som cesto, piekla a zdobila. Článok som potom editorovi posielala na poslednú chvíľu pred vydaním,“ spomína so smiechom Anna.
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy