EXKLUZÍVNE Z DUBAJA: Ochutnali sme jedlo influencera, ktorý má na Instagrame 30 miliónov followerov. Stálo to za to?
- Vyskúšali sme jednu z prevádzok CZN Burak, reťazca, ktorý patrí známemu tureckému kuchárovi
- Fastfoodový koncept je zameraný na hamburgery. Stojí tu burger za to?
- Vyskúšali sme jednu z prevádzok CZN Burak, reťazca, ktorý patrí známemu tureckému kuchárovi
- Fastfoodový koncept je zameraný na hamburgery. Stojí tu burger za to?
Burak Özdemir je kuchárska megahviezda, má 30 miliónov fanúšikov na Instagrame a reštaurácie v niekoľkých krajinách. Preslávil sa najmä videom, na ktorom krája hromadu cibule a usmieva sa pri tom do kamery. Hovorí si CZN Burak a my sme jednu z jeho reštaurácií našli v Dubaji.
Prevádzka CZN Burak Burger je umiestnená v Dubai Mall, priamo vedľa Burj Khalifa. Nie je to „plnohodnotná“ prevádzka s plným menu, je to fastfood koncept zameraný na burgre. Recepty sú však priamo od Buraka, a tak by bola škoda nezistiť, či je naozaj hoden toľkej slávy.
Neďaleko Dubai Mall-u sa nachádza aj flagship podnik, ktorý sme chceli vyskúšať, no v čase našej návštevy (piatok večer) bola reštaurácia beznádejne plná a keďže hlavným cieľom našej návštevy bolo Expo 2020, nevyšiel nám čas a musel nám stačiť burger.
Mohli sme si vybrať z ponuky hamburgerov, ktorá bola naozaj pestrá. Okrem hovädzích sú v ponuke aj burgery s jahňacím mäsom či s brisketom (hovädzia hruď) údeným 30 hodín. Ďalej majú aj miniburgery a hot-dogy. Ako prílohu si môžeš dať hranolčeky a na pitie prakticky všetky bežné nealko nápoje, ale aj domáce nealkoholické mojito a milkshaky.
Pri prvej návšteve sme zvolili klasiku. Za jednu porciu burgra s dvomi mäsami bez hranolčekov a s bezodným nápojom sme zaplatili 80 AED, čo je v prepočte takmer 20 eur.
Na to, že sa prevádzka nachádza v najväčšom obchodnom dome na svete a z terasy je výhľad na spievajúcu fontánu, to vôbec nie je zlá cena. Človek sa tu tiež nestravuje každý deň.
Mäso v hamburgeri bolo naozaj šťavnaté a prepečené. Burger bol „smashed“ a tento žáner sa vyznačuje výraznou pripečenou kôrkou a šťavnatým vnútrom. Mäso bolo očividne kvalitné a čerstvé, žiadne mrazené polotovary. Podľa jedálneho lístka používajú mäso z plemena black angus, ktoré patrí medzi najlepšie druhy a zodpovedá tomu aj cena.
Ja som zvolila hamburger s dvojitou porciou mäska a poďakovala som si, že som si nedala aj prílohu. Hamburger bol aj tak dosť sýty, no nie ťažký a mastný.
Fantastická bola aj žemľa, používajú vlastné zemiakové briošky. Sú famózne mäkké a nadýchané, no zároveň nie sú penové a suché. Ako keby vianočka s knedľou mali dieťa a doňho sa ubytoval smashed burger a interiér si zariadil rajčinou, kúskom šalátu, syrom (ktorý by mohol byť lepší) a parádnou signature BURAK omáčkou.
Kolega si objednal hot-dog s praženou cibuľou. V lahodnom „rožku“ spočíval chutný párok, ktorý bol z mysteriózneho mäsa, keďže tu na blízkom východe sa bravčové nepoužíva. Chutný bol aj jahodový milkshake, ale nebol ničím výnimočný.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
V každom prípade obstála táto prevádzka veľmi dobre, reťazec zvláda aj „obyčajné“ hamburgery veľmi obstojne a na to, že šlo o fastfood, sme si naozaj pochutili, akoby sme jedli v nejakej vychytenej hipster burgrárni.
Ak sa pýtaš, či by takýto burger obstál v bratislavskej saturovanej ponuke, tak aspoň ja si myslím, že áno. Na kvalitný fastfood sa tu miesto ešte nájde a ak by v tomto hambáči spočívala aj slanina, infulenceri by sa za ním šli potrhať. Brioška má navrchu vypálené logo podniku, čo sa na sociálnych sieťach krásne vyníma.
Nečudo, že má Burak toľko fanúšikov, jedlo je príťažlivé na pohľad a prekvapivo chutné. Na druhej strane, aj podľa skúseností Slovákov, ktorí v Dubaji žijú a rozprávali sme sa s nimi, je reštaurácia CZN Burak skôr o zážitku, než o jedení, hoci zdôrazňujem, že jedlo je chutné a poctivé. Takže ak by sme mali odpovedať na otázku, či to stálo za to, tak rozhodne áno.
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy