Horúca novinka: Známy šéfkuchár otvoril v Bratislave zážitkovú reštauráciu. Čakaj gastronomický orgazmus a 9-chodové menu

  • Šéfkuchár Lukáš Hesko opustil kormidlo v trnavských prevádzkach Akadémia a Chlieb Náš
  • Otvoril si vlastnú reštauráciu s osobitnejším prístupom k hosťom a surovine
  • Chce tu presadiť filozofiu, ktorú v sebe už roky pestuje
Instagram/@lukashesko, @irinrestaurant
  • Šéfkuchár Lukáš Hesko opustil kormidlo v trnavských prevádzkach Akadémia a Chlieb Náš
  • Otvoril si vlastnú reštauráciu s osobitnejším prístupom k hosťom a surovine
  • Chce tu presadiť filozofiu, ktorú v sebe už roky pestuje

Food bloger Čiližrút na svojom Instagrame upozorňuje na novo vzniknutý gastro projekt s názvom Irin. Do Bratislavy tak podľa jeho slov prišiel moderný fine dining v jeho najlepšej podobe.

„Priniesol ho po mesiacoch rekonštruovania jeden z našich najlepších šéfkuchárov Lukáš Hesko. Priestor hneď pod Dómom Sv. Martina, veľmi intímny a ukrytý pred ruchom mesta a predsa v samom centre si zaslúži presne takýto typ gastronómie. Vybrať sa za zážitkom, ako na akýkoľvek iný druh umenia. Usadiť sa a pozorovať, ako tento perfektne namazaný stroj poháňaný vášňou a chuťami servíruje dokonalé umelecké diela na tanieri,“ píše o svojom zážitku food bloger.

Je to podľa jeho slov presne koncept, ktorý Bratislave už dlho chýbal a dúfa, že si doň aj domáci nájdu cestu a „budú objavovať nové zážitky, chute a suroviny v tom najlepšom možnom prevedení“.

Vyzdvihuje aj kombináciu uvoľnenej obsluhy, ktorá chce hosťom sprostredkovať najlepší možný zážitok. Podáva sa tu viacchodové menu, Čiližrút pri návšteve dostal 9 dokonale zladených položiek.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Čiližrút (@cilizrut)

„Každé jedno jedlo nadchne a zanechá dojem a prekvapivý moment. Tu sa to podarilo absolútne pri každej jednej položke od začiatku do konca. Začalo to chrumkavou kožou s kaviárom a kvašákom vo vodke a údeným lososom s marinovaným koreňom zo šťaveľu. Cez voňavé mušle s kalerábom a jablkom. Ochutnal som tu najlepší vajíčkový dish života – pošírované vajce v pene z prepáleneho masla a so zemiakovou slamou – opadol som.“

Dostať tu môžeš aj chlieb s vyzretým maslom a kačku s pečenou mladou kapustou a fermentovanou tekvicou.

„Úplný hrot boli dezerty – kravské kolostrum s čerešňami, kardamonom a chrumkavým topinamburom a malý bonbón z chrenového parfait so smrekovým cukrom bol taký dobrý, že som si musel vypýtať ešte raz.“

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.

Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia Zabezpečené šifrovaním
Trust pay Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.
Zdroje: Irin, Instagram/ Čiližrút, Gašperov Mlyn

Najnovšie videá

Trendové videá