Svoju čokoládu predal za viac ako 800-tisíc eur, stal sa najlepším remeselníkom krajiny. Čokoládový biznis boduje aj na Slovensku
- Za jeden mesiac skonzumuje šéfkuchár Nicolas Cloiseau viac ako 7 kilogramov čokolády
- U priemerného Slováka to je len 3,4 kilogramu
- Degustácia tej najlepšej čokolády sveta je len časťou jeho obdivuhodnej práce
- Za jeden mesiac skonzumuje šéfkuchár Nicolas Cloiseau viac ako 7 kilogramov čokolády
- U priemerného Slováka to je len 3,4 kilogramu
- Degustácia tej najlepšej čokolády sveta je len časťou jeho obdivuhodnej práce
Nicolas je francúzsky čokolatiér pôsobiaci v luxusnej cukrárenskej sieti La Maison du Chocolat. Cestuje po celom svete a ochutnáva vzorky kľúčových ingrediencií, aby náročným zákazníkom vo Francúzsku priniesol crème de la crème zo sveta čokolády.
La Maison du Chocolat je francúzsky reťazec obchodov s čokoládou založený v Paríži. Je dcérskou spoločnosťou francúzskej agropodnikateľskej skupiny Groupe Savencia Saveurs & Spécialités. Založený bol v roku 1977.
Nicolas Cloiseau vytvára pre La Maison dvakrát do roka – na Veľkú noc a na vianočné sviatky – originálne sochy, ktoré sú ľudia ochotní si kúpiť za tisíce eur. Realizuje ich aj na objednávku, napríklad pre značku Saint Laurent minulý Halloween vytvoril sériu čokoládových lebiek, z ktorých si jednu dodnes uchováva vo svojej kancelárii.
Jeho doteraz najzložitejšou a najdrahšou cukrovinkou bol čokoládový náhrdelník v tvare hada pre klenotníka Boucherona. Jeho výroba trvala neuveriteľných 200 hodín. Hadovu hlavu a syčiaci jazyk podopieral 20-karátový žltý diamant. Tento kúsok sa predal sa za 1 milión dolárov (viac ako 875-tisíc eur).
Cloiseauovou charakteristickou technikou je takzvaná perforácia, a teda veľmi precízne dierkovanie. Vďaka nej dosiahol vytúžené vyznamenanie Meilleur Ouvrier de France, udeľované len tomu najlepšiemu remeselníkovi krajiny.
Tvrdí, že vždy myslel na slová jedného z porotcov, ktorý povedal, že ak by niekto dokázal použiť perforáciu na vytvorenie čokoládovej čipky, pravdepodobne by si zaslúžil ocenenie Meilleur. „Mal som to na pamäti a pokračoval som v dolaďovaní techniky,“ hovorí.
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Čokoláda je oficiálne najobľúbenejšou cukrovinkou sveta
- Niet preto divu, že jej výrobcovia značne prosperujú aj počas pandémie
- Vo Francúzsku je táto potravina dokonca považovaná za klenot a ľudia sú zaň ochotní platiť obrovské peniaze
- Ukazuje sa ale, že čokoládový biznis už nezastaviteľne rastie aj na Slovensku
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy