Starosta Kyjeva, multimilionár Kličko bojuje vo vojne: Verím v Ukrajinu a svoj ľud

  • Ruská invázia na Ukrajine aj naďalej pokračuje
  • Starosta Kyjeva, bývalý boxerský šampión v ťažkej váhe a multimilionár sa pridáva do služby a postaví sa Rusku
  • Ukrajincov vyzýva k zjednoteniu
vitalij
Vitalij Kličko Wikimedia Commons/Vergo, Facebook/JAJCE ONLINE
  • Ruská invázia na Ukrajine aj naďalej pokračuje
  • Starosta Kyjeva, bývalý boxerský šampión v ťažkej váhe a multimilionár sa pridáva do služby a postaví sa Rusku
  • Ukrajincov vyzýva k zjednoteniu

Vitalij Kličko je známy ukrajinský multimilionár, starosta Kyjeva a bývalý boxerský šampión. Po tom, ako Rusko spustilo inváziu na Ukrajinu, ani chvíľu neváhal a spolu so svojím bratom Vladimirom sa pridal do boja za svoju domovskú krajinu.

Útok železnou päsťou

Svoju inváziu spustilo Rusko na Ukrajinu už počas štvrtka a ruský prezident Vladimir Putin verejne vyhlásil vojnu. Ako uvádza portál Independent, podľa odhadov utieklo pred bojmi vo veľkých mestách už viac ako 100-tisíc ľudí, pričom bolo nahlásených už desiatky zabitých civilistov a vojakov. 

Keď sa však ruská armáda tento týždeň priblížila ku Kyjevu, jednému z hlavných cieľov ruskej invázie, jeho starosta Vitalij Kličko sa rozhodol, že svoju rodnú domovinu bude brániť. 

„Nemám inú možnosť, musím to urobiť. Budem bojovať,“ uviedol 50-ročný Vitalij, známy aj ako „Dr Ironfist“

zdroj: Flickr/Klaus Frevert

Vitalij tiež dodal, že svojej krajine verí a vie, že tak ako aj on, aj civilisti sú pripravení brániť Kyjev ako vojaci. „Verím v Ukrajinu, verím vo svoju krajinu a verím vo svoj ľud,“ povedal.

Odhodlaný multimilionár

Vitalij sa uchádzal o post starostu počas roka 2014, kedy aj vyhral. Odvtedy na tomto poste pôsobí a zároveň je aj vedúcim štátnej správy mesta Kyjev.

Podľa portálu USA Today, je aj významným podnikateľom, ktorý založil v roku 2016 spoločnosť s názvom KLIWLA Family Office AG. Okrem toho prevádzkuje aj množstvo iných podnikov, vrátane hotela v Kyjeve a K2 Promotions, spoločnosti na propagáciu boxu, ktorú založil s bratom Vladimirom. 

Svoje rozhodnutie prihlásiť sa do armády vysvetlil v nedávnom príspevku na sociálnej sieti. 

„Ukrajinský ľud je silný. A v tejto hroznej skúške zostane verný sám sebe. Ľud túžiaci po suverenite a mieri. Ľud, ktorý považuje Rusov za svojich bratov,“ napísal vo štvrtok. 

Ako informuje portál National World, Vitalij vyzval aj ostatných Ukrajincov, aby sa nebáli a bojovali za svoju krajinu, keďže Ukrajina povolala do služby všetkých vojenských záložníkov a civilistov vo veku od 18 do 60 rokov.  

„Musíme zostať jednotní proti tejto agresii, ruskej agresii. Nedovoľte, aby sa to naďalej dialo na Ukrajine, nedovoľte, aby sa to dialo v Európe a nakoniec vo svete. Zjednotení sme silní. Podporte Ukrajinu,“ doplnil Vitalij.

Zdroje: Independent, USA Today, National World

Najnovšie videá

Trendové videá