Ázijské bistro u Bratislavčanov boduje po dekáde pôsobenia. Ich koncept na Slovensku nemá konkurenciu
- Koncept ázijských jedál EDO-KIN je aj po desaťročí stále v obľube
- Zakladatelia značky porozprávali o ich začiatkoch aj o ďalších plánoch do budúcna
- Koncept ázijských jedál EDO-KIN je aj po desaťročí stále v obľube
- Zakladatelia značky porozprávali o ich začiatkoch aj o ďalších plánoch do budúcna
Koncept značky EDO-KIN je súčasťou bratislavskej gastronómie už čosi vyše jednej dekády a stále sa teší veľkej popularite. Za jeho vznikom stojí dvojica v podobe Michala Šramka a Karola Gálika.
Svoje pôsobenie sa však neskôr rozhodli rozšíriť o ďalšiu líniu gastronomických pochúťok ázijskej kuchyne, ktoré dostalo príhodné meno – Aziakju.
„S prvotnou myšlienkou prišli naši chalani z vývoju Adam a Roman. Nápad sa nám páčil a začali sme na ňom spoločne pracovať. Aziakju je pod našou značkou EDO-KIN, je to jedna firma. Aplikujeme v nej všetky prevádzkové postupy a máme jednotné firemné nariadenia,“ objasňuje Michal Šramko.
S nápadom na vznik tejto novinky sa pohrávali už dlhší čas. Priznávajú, že na papieri ho mali už pred niekoľkými rokmi, no v pretavení do praxe im pomohol až príchod pandémie.
„Keď prišla korona, tak bola ideálna možnosť tento koncept aplikovať do food courtovej zóny v Centrali, kde sme mali predtým EDO-KIN bistro. Počas korony sme v Centrali otvorili aj reštauračný koncept a vtedy vznikla situácia, že sa nám tieto dve prevádzky bili, preto sme sa rozhodli EDO-KIN bistro nahradiť novým projektom Aziakju.“
Ide o ázijský street food na spôsob BBQ, z ktorého vyplýva aj fonetický názov Aziakju. Jeho základom sú predovšetkým chutné grilované jedlá. „Žiadny podobný koncept na Slovensku nie je,“ tvrdia jeho zakladatelia.
V ponuke sú grilované kurence, krídelká, bravčové mäso, no nájdeš tu aj veľmi obľúbené pochúťky Kjurrito a Chicken katsu. „Kjurrito je na spôsob mexického burrita v ázijskom podaní a Chicken katsu sú niečo ako ázijské kuracie nugetky. Všetky jedlá sú dochutené našimi vlastnými omáčkami.“
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Kto stojí za gastropodnikom EDO-KIN?
- O akú líniu ázijských pochúťok sa rozhodli pred časom rozšíriť svoju ponuku?
- Ako sa majitelia popasovali s dlhou pandémiou?
- Čo odporúčajú začínajúcim podnikateľom v gastrosektore?
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy