Boris má úspešný biznis pri Pentagone. Jediný v Bratislave ponúka autentickú gastro špecialitu
- Bratislava dostala nový gastro projekt EmpaNada
- Ide o predaj kvalitných ručne robených juhoamerických empanád
- Bratislava dostala nový gastro projekt EmpaNada
- Ide o predaj kvalitných ručne robených juhoamerických empanád
Boris Biba sa venoval IT a kryptomenám, no dnes svoju energiu vkladá do gastro projektu BAD BOYZ Kitchen, o ktorom sme ťa už dávnejšie informovali v našom článku. Teraz sa pustil do novinky s názvom EmpaNada.
„Podnikaniu sa venujem relatívne krátko, no už teraz si dovolím s istotou tvrdiť, že podnikanie v gastro segmente je jedno z najnáročnejších. Okrem mnohých úskalí je v tejto oblasti nevyhnutné prinášať zákazníkom stále niečo nové. To bol jeden z hlavných dôvodov, prečo projekt EmpaNada vznikol,“ objasňuje Boris.
Tento projekt je podľa neho jedinečný najmä v jeho autenticite. Na slovenskom trhu nájdeš len zopár firiem, ktoré vo svojej ponuke empanady majú, no vo väčšine prípadov ide o naozaj nepodarené napodobeniny tých skutočných juhoamerických empanad.
Nebolo to niečo, s čím som sa chcel Boris uspokojiť. To, čo ponúka jeho projekt EmpaNada, sú remeselné, ručne vyrábané empanady, ktoré pripravujú rodení Argentínčania.
Pôvodným plánom bolo vyrábať si empanady po vlastnej osi. No Boris pri hľadaní náhodou narazil na párik z Argentíny, ktorý žije v neďalekej Prahe. Šéfkuchári Romina a Diego sú ľudia, ktorí sa výrobe empanad už dlhší čas venujú so všetkou profesionalitou.
„Ich vášeň pre kvalitu a zdravú kuchyňu je z ich výrobkov doslova cítiť. Pri ich výrobe sa používajú výhradne čerstvé suroviny z lokálnych fariem so zameraním na environmentálny aspekt. Obsah každej empanady je kontrolovaný a empanady sú ručne zatvárané, kus po kuse. Za ich kvalitou teda nie je žiaden správne nastavený stroj, ale precízna ľudská práca.“
Inšpirovala ho Latinská Amerika
Je to len pár mesiacov, čo sa Boris vrátil z návštevy južnej Ameriky. Precestoval viacero štátov a všímal si, že empanady sú tam bežnou súčasťou pouličného gastra.
„Bolo ťažké sa im vyhnúť. Empanady sú národným a zároveň rodinným jedlom. Niečo, čo vám vaša babička napečie, keď k nej po dlhom čase prídete na návštevu.“
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Boris Biba dáva všetku svoju energiu do podnikania v gastre
- Svoj podnik si otvoril priamo na sídlisku v Pentagone
- Návšteva južnej Ameriky ho inšpirovala priniesť sem výnimočnú gastro pochúťku
- Príbeh jeho podnikania je skutočne pestrý, čomu nasvedčujú aj jeho netypické zážitky z neslávnej bratislavskej štvrti
- Prezradil aj to, že pred bistrom raz našiel aj neznámu drogu, s ktorou sa policajtom nechcelo babrať
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy