V kroji ti naservírujú pravý Wienerschnitzel. Bratislavský podnik je úspešne na scéne už 3 dekády
- Róbert je dlhoročný gastropodnikateľ
- V Bratislave vedie vyhľadávaný podnik so špecifickou kuchyňou
- Róbert je dlhoročný gastropodnikateľ
- V Bratislave vedie vyhľadávaný podnik so špecifickou kuchyňou
Koncept podniku Tirolská izba vznikol už v roku 1994. Odvtedy prispel k úspechu tejto bratislavskej reštaurácie rôznorodý tím ľudí, počnúc šéfkuchárom, kuchármi, obsluhujúcim personálom až po manažérov reštaurácie, ktorí roky prispievajú k správnemu chodu podniku.
„Gastronómii sa venujem od veľmi mladého veku a v tomto prostredí som vyrastal s tým, že popri tom som sa venoval aj právu,“ hovorí zakladateľ podniku Róbert.
Keď s biznisom začínal, bol pomerne sebavedomý, pretože vedel, že podnik bude mať jedinečnú atmosférou a domácu kuchyňu vyššej kvality.
Cieľom bolo vnášať radosť ľuďom do života aj dobrým jedlom, venovať sa vlastnému podnikaniu a priniesť niečo úplne nové a iné na miestnu gastroscénu.
„Ide o autentickú reštauráciu s tirolskou atmosférou a kvalitnou domácou kuchyňou, na ktorej si dávame veľmi záležať. Zadlženia som sa pri štarte podnikania nebál, keďže doba priala biznisu a kto mal dobrý produkt a vedel ho predať, nemal problém, keďže neboli obmedzenia, ktoré by tomu nepriali.“
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Dnes je ale situácia celkom iná, súčasné zvýšenie cien navýšilo aj podniku náklady o 30 %. Prevádzka si tiež musela prejsť náročným covidovým obdobím, ktoré reštauráciu na dlhšiu dobu celkom zatvorilo.
Aj vďaka kríze skúsený podnikateľ s jeho tímom veľa vecí prehodnotil: „Išlo o rýchlosť investovania do podnikania, udržiavanie dlhodobých zamestnaneckých vzťahov či používanie aplikácií na rozvoz v rámci Bratislavy.“
Lokalitu „vyhral“
Tirolskú izbu nájdeš na Záhradníckej ulici v hlavnom meste. Jej zakladateľ tvrdí, že sa mu tu výborne podniká, keďže ide o výstavbu OC Nivy, ktorej okolie sa postupne oživuje a naberá na atraktivite.
Ak sa sem rozhodneš zavítať, majiteľ ti odporúča objednať si v prvom rade legendárne hovädzie líčka za 19 eur. V ponuke nechýba ani tatarák zo sviečkovej či alpská hríbová polievka. Podáva sa tu aj teľacia saltimbocca, ide o teľacie plátky vo vínovo-maslovej omáčke s prosciuttom a šalviou a zemiakovým gratinom.
Samozrejme, v jedálničku takéhoto podniku nemôže chýbať ani originál 200-gramový „Wienerschnitzel“ za 19,90 eur. Obľúbené sú aj tirolské knedle plnené údeným mäsom, k nim je podávaná kyslá kapusta a viedenská cibuľa. Stáť ťa budú 17,20 eur.
Aktuálne do ponuky pripravujú nové jedlá, ktoré si budeš môcť objednať už čoskoro. Pribudne risotto carbonara, rakytníkové tiramisu, šalát so slimákmi v bylinkovej kruste či limone costa erbe.
Podnikanie si vyžaduje veľa úsilia
Slováci sú podľa slov zakladateľa podniku vďačná klientela, viac-menej priateľskí, ústretoví a chápaví zákazníci, no prekvapiť ho stále vie ľudská hlúposť.
„V rámci podnikania som v neustálej pohotovosti s tým, že zhruba 12 hodín denne sa plne venujem práci, či už fyzicky v reštaurácii alebo záležitostiam spojeným s jej správnym chodom.“
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- V Bratislave si pred desiatkami rokov otvoril reštaurácia, aká tu chýbala
- V jeho podniku to dýcha tradičnou tirolskou atmosférou
- Aj keď má podnik s dlhou tradíciou, priznáva, že súčasné obdobie je pre podnikateľov na Slovensku skutočne náročné
- Kríza sa ešte naplno neprejavila, prevádzka už teraz zaznamenala zvýšenie nákladov o desiatky percent
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity
Čítajte viac z kategórie: Zo Slovenska