Študentka priniesla do Bratislavy francúzsky poklad – pravé „pouličné“ palacinky
- Bratislavská street foodová scéna nie je len o burgroch, hranolkách či japonských pirôžkoch. Kraľujú jej aj chutné palacinky Petite Crêperie s francúzskym pôvodom.
- Bratislavská street foodová scéna nie je len o burgroch, hranolkách či japonských pirôžkoch. Kraľujú jej aj chutné palacinky Petite Crêperie s francúzskym pôvodom.
Inšpirácia pre vznik palacinkárne Petite Crêperie prišla priamo z Mekky pouličných palaciniek – Paríža. Zakladateľka Veronika Elekaničová si miestne crêpes počas svojho študijného pobytu tak obľúbila, že sa ich rozhodla priniesť so sebou domov. A nemyslím tým, že si nimi naplnila kufor.
Rozhodla sa totiž otvoriť si stánok na Vysokej v Bratislave, kde ich už niekoľko mesiacov pripravuje a predáva. S gastrom predtým nemala žiadne skúsenosti, no našťastie mala solídny základ – jedinečný a chutný produkt.
Foto: FB/Petite Crêperie – pouličné palacinky
Palacinky na Slovensku už samozrejme boli, no Petite Crêperie neponúka tie klasické sladké, zrolované a natreté džemom. Palacinka, ktorú si u nich kúpiš, je veľká, sýta a pravdepodobne slaná. Nie je to teda klasický dezert, ale plnohodnotné jedlo.
Palacinky sú vyrábané z pohánkovej múky a pečú sa na veľkej platni, takže výsledkom je prepečená a chrumkavá zmes jedinečných chutí. Podávajú sa v kornútku a spravidla je na výber z troch slaných a troch sladkých variánt. Nájdeš tu teda kombinácie ako mozarella a prosciutto, kozí syr s chorizom a ďalšie.
Foto: FB/Petite Crêperie – pouličné palacinky
Sladké kombinácie sa menia častejšie ako tie slané. Ovocie sa vyberá podľa sezónnosti a vznikajú príchute ako malina s čokoládou alebo banány s domácim karamelom.
Suroviny sa Petite Crêperie snaží nakupovať čo najlokálnejšie a najkvalitnejšie. Čerstvé ovocie a zelenina palacinkám dodávajú špecifickú šťavnatosť a v „netradičných“ kombináciách vytvárajú zaujímavý zážitok.
Foto: FB/Petite Crêperie – pouličné palacinky
Palacinkáreň na Vysokej funguje iba niekoľko mesiacov, no už si stihla vybudovať slušnú základňu zákazníkov. Ľudí zaujal netradičný koncept jedla, ktoré už pred tým dobre poznali.
Petite Crêperie očividne nie je prvou palacinkárňou v Bratislave. No jej úspech svedčí o tom, že nemusíš byť prvý na to, aby si bol úspešný. Stačí len veci robiť trochu inak a samozrejme kvalitne. A v Bratislave je na kvalitný street food ešte veľa miesta.
Foto: FB/Petite Crêperie – pouličné palacinky
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy