Erika vymenila stabilitu za neistotu, dnes pečie tie najkrajšie medovníky: Neľutujem, že som išla cestou pokus-omyl
- V marketingovom svete sa cítila vyhorená, rozhodla sa tak pre zásadnú zmenu
- Erika Pisková išla za svojím srdcom a dnes sa hrdí vlastným chutným biznisom
- V marketingovom svete sa cítila vyhorená, rozhodla sa tak pre zásadnú zmenu
- Erika Pisková išla za svojím srdcom a dnes sa hrdí vlastným chutným biznisom
Erika Pisková mala blízko k pečeniu a maľovaniu už od detstva – vždy to bola kreatívna duša. Spojiť ich do jedného bol vlastne náhodný impulz. Takmer celá jej rodina sa pohybuje v gastro biznise a vždy, keď mala možnosť, tak sa do práce zapájala aj na samotných prevádzkach.
„Pretože keď ťa už raz niečo baví, nevieš si jednoducho pomôcť,“ hovorí Erika z Na zahryznutie. Pred Vianocami asi pred 4 rokmi ju sestra poprosila, aby jej v cukrárni pomohla s prípravou suchého pečiva. Posledný večer, keď už bolo všetko hotové, začala hľadať inšpiráciu, čo by mohla spraviť so zvyšným materiálom. A čo s ním teda spravila?
„Do siedmej ráno som vyrábala svojich prvých medovníkových sobíkov, čižmičky, vločky a všeličo, čo mi vtedy napadlo.“
V tej chvíli ani len netušila, že tieto „nočné maratóny“ sa stanú jej rutinou. Pozitívne ohlasy na tieto prvé pokusy na seba nenechali dlho čakať, a to je to, čo ju naozaj nakoplo, a tak pečeniu venovala veľkú časť svojho voľného času. „Priznám sa, že nie som veľmi sebaistý typ človeka, preto sú pre mňa pozitívne povzbudenia od druhých dosť motivujúce.“
Stabilitu vymenila za neistotu
Opustiť stabilné zamestnanie a vydať sa vlastnou cestou je náročné rozhodnutie. V rámci spoločnosti, pre ktorú Erika pracovala sa menilo vedenie a cítila, že nemá dostatočne voľnú ruku a jej kreativita je brzdená. „Myslím, že som v tejto sfére (marketingu) asi aj vyhorela. Možno to znie ako klišé, ale ja to tak proste cítim.“
Po tom, ako dala Erika výpoveď, plánovala trochu cestovať, aby si vyčistila myseľ a neskôr sa chcela vrátiť do „sveta marketingu“.
Dopĺňa, že cestovanie si však nestihla užiť dostatočne, keďže mesiac po jej mesačnom tripe prišiel koronavírus. „Ostala som tak zatvorená doma so svojimi myšlienkami a plánmi do budúcna. Nebrala som to však ako tragédiu, keďže som v podstate doma pokračovala v tom, čo ma baví,“ hovorí.
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Ako na jej ráznu zmenu reagovali iní
- Či mala Erika s podobnou prácou predošlé skúsenosti
- Čo potrebovala na to, aby mohla začať s vlastným biznisom
- Ako dlho trvá proces výroby medovníkov
- Čo Erika plánuje v blízkej budúcnosti
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy