TAG Heuer Solargraph švajčiarská kvalita so solárnym pohonom

Untitled design (83)
TAG Heuer

Solárny pohon dovedený do dokonalosti. TAG Heuer odhalil nový Aquaracer Solargraph – je prakticky nemožné ho zastaviť.

TAG Heuer, luxusná švajčiarska značka známa svojou odvahou presadzovať sa na nových neprebádaných územiach, neostala nič dlžná svojej povesti a na rok 2023 pre svojich priaznivcov pripravila opäť niečo výnimočné.

Len pred niekoľkými dňami TAG Heuer na výstave LVMH Watch Week v Singapure odhalil novú titánovú verziu Aquaracer Professional 200 Solargraph, ktorá je hrdým pokračovateľom modelu z roku 2022. Ako naznačuje názov, jedná sa o hodinky nabíjané pomocou solárneho systému.

Na rozdiel od svojho predchodcu je nový model vybavený titánovým náramkom, ktorý zaručuje lepšiu odolnosť, trvanlivosť a v neposlednom rade pohodlnosť pri nosení. Hodinky sú navrhnuté tak, aby spoľahlivo vydržali aj v tých najextrémnejších podmienkach.

tagheuersolargraphclimbcut1920px
zdroj: TAG Heuer

Dizajn hodín naďalej zodpovedá kolekcii Aquaracer a odráža sa v ňom najmä zmysel pre dobrodružstvo a zdolávanie nových výziev. Puzdro hodín, taktiež z titánu, má priemer 40 mm, jednosmerne otočnú lunetu, skrutkovaciu korunku a ploché zafírové sklo s dvojitou antireflexnou vrstvou.

Prehľadnému ciferníku s výraznými ručičkami dominuje sekundovka prevedená v bledomodrej farbe Polar Blue. Ani pri tomto modeli sa nešetrilo Super-LumiNovou, takže keď sa hodinky ponoria do tmy, čaká na nás úžasné predstavenie. Hodinové indexy a hodinová ručička žiaria klasickou zelenou, zatiaľ čo sekundové indexy, minútová a sekundová ručička svetlomodrou. Vzniká tak nádherný kontrast a hodiny sú oveľa čitateľnejšie.

Tvar a proporcie ostávajú verné potápačským hodinkám: sú účelové a priame bez zbytočných okrás. Vyžaruje z nich suverenita nenahraditeľného spoločníka, na ktorého sa môžete pri svojich dobrodružných výpravách bezvýhradne spoľahnúť. Dvestometrová vodotesnosť zabezpečuje bezproblémový chod hodín pod hladinou riek, jazier i oceánov.

Srdcom časomiery je quartzový kaliber Calibre TH50-00 vyvinutý a vyrobený exkluzívne pre TAG Heuer spoločnosťou La Joux-Perret, ktorá je dlhodobým lídrom vo výrobe solárnych kalibrov.

tagheuersolargraph3detailscut1920px
zdroj: TAG Heuer

Ako už istotne tušíte, Aquaracer Professional 200 Solargraph sa nabíja slnečným svitom alebo umelým svetlom. Kratučký dvojminútový pobyt na priamom slnečnom svetle dokáže nabiť hodinky na celý deň a necelých 20 hodín pobytu na slnečnom svetle umožní hodinkám nepretržitý chod po dobu šiestich mesiacov.

Ak sa hodinky napokon ocitnú v tme dosť dlho na to, aby zastali, jediné, čo musíte urobiť, je zasvietiť na ne svetlom počas desiatich sekúnd a hodinky sa znova rozbehnú. Môžete tak zabudnúť na zdĺhavé a nepraktické výmeny batérií.

TAG Heuer novému kalibru plne dôveruje a na dôkaz toho ponúka zákazníkom predĺženú päť ročnú záruku.

Nové hodinky TAG Heuer Aquaracer Professional 200 Solargraph rozhodne majú čo ponúknuť. Solárna technológia nabíjania z nich robí neoceniteľného spoločníka nielen v dobrodružných výpravách v pralese alebo púšti, ale aj v rovnako náročných výpravách každodenného života.

Pozrite si ďalšie podrobnosti na stránke spoločnosti Watch de Luxe, alebo vyskúšajte v butiku TAG Heuer v Eurovea Bratislava.

Najnovšie videá

Trendové videá