Skvelé správy: Pizza majster z Talianska otvorí svoju prvú reštauráciu na Slovensku. Nebude to v Bratislave
- Michal Langone, ktorého korene siahajú aj do Talianska, oznámil zásadné novinky
- V Banskej Bystrici už čoskoro otvorí svoj vlastný podnik
- Michal Langone, ktorého korene siahajú aj do Talianska, oznámil zásadné novinky
- V Banskej Bystrici už čoskoro otvorí svoj vlastný podnik
Michal Langone je meno, ktoré v rámci gastrokomunity nie je veľkou neznámou. Michal pochádza z Talianska, no usadil sa v malebnej Banskej Bystrici, kde ho namiesto mora obklopujú slovenské hory. Na Slovensku sa rozhodol dokonca usadiť dlhodobo.
Pred časom pôsobil v už zaniknutej reštaurácii Sympl. Teraz však dozrel čas na realizáciu jeho vlastných plánov. Skúsený pizzaiolo sa pripravuje na otvorenie svojho vlastného podniku.
V tomto prípade nevznikne v našom hlavnom meste, ale práve v Banskej Bystrici, kam prinesie celkom nový vietor. Podrobnosti o tomto projekte, ako aj všetky najdôležitejšíe informácie o reštaurácii, ktorá sa môže zaradiť medzi špičku našej gastroscény, nám už porozprával samotný Michal Langone.
- Prečo sa rozhodol vybudovať podnik mimo Bratislavy?
- Ako sa bude volať a kde sa bude nachádzať jeho nová reštaurácia?
- Na čo sa chce zamerať a akou špecialitou chce vynikať?
Začnime najskôr tým, čo ťa vlastne priviedlo na Slovensko a prečo si sa rozhodol tu zotrvať?
Po dlhších skúsenostiach v zahraničí, hlavne v kuchárskom prostredí, som sa rozhodol na čas vrátiť do rodnej krajiny ku koreňom, akoby tak troška nájsť sám seba. Zhodou okolností mi život priniesol príležitosť pracovať v prostredí, kde som mal výzvu stať sa pizzaiolom, čo bola pre mňa nová skúsenosť, pretože som sa v minulosti venoval viac vareniu a kuchyni.
Pôsobil si aj v dobre známej v reštaurácii Sympl., ktorá momentálne už nefunguje, čo ti táto skúsenosť dala a ako vnímaš fakt, že musela zatvoriť?
Okrem môjho pracovného znovuzrodenia špecializácie na prácu s cestom a pizzu mi dala aj priateľstvá a sociálne zázemie, ktoré je rovnako cenné ako to, že sa môj profesionálny smer a život začal uberať novou kapitolou, na základe ktorej som sa pustil do myšlienok budovania vlastného biznisu a značky.
Som za to vďačný majiteľom, manažérskemu tímu Sympl., kolegom a hlavne hlavnému pizza chef kuchárovi Giuseepemu. Ten mi na začiatku odovzdal základ, s ktorým som mal možnosť pracovať a rozvíjať ho do dnešnej podoby môjho produktu, ktorý už čoskoro budete môcť pravidelne ochutnávať na Starej tržnici v Banskej Bystrici.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Momentálne sa v gastrokomunite hovorí, že plánuješ otvorenie svojej vlastnej reštaurácie, ktorá by sa mohla stať tou najlepšou v našej krajine. Prezradíš nám o tomto projekte viac?
Áno, momentálne finalizujeme reštauráciu po technickej stránke. Od začiatku, ako som prijal ponuku práce v Sympl., som šiel do tejto príležitosti s víziou, že ak tomu mám obetovať celého seba, tak len s vidinou, že budem robiť a pripravovať hosťom v budúcnosti ten najlepší produkt široko ďaleko.
Byť najlepším neznamená mať len najlepší produkt, lebo to je veľmi subjektívne a každému chutí niečo iné. Pre mňa najlepšie znamená okrem produktu dávať zákazníkom aj kvalitné pohostenie a pocit, že v tom celom cítia lásku, ktorú do toho dávam, vďaka čomu sa budú radi vracať.
Momentálne je na Slovensku boom v rámci neapolskej pizze a je mnoho šikovných šéfkuchárov a pizzerií, ktoré robia naozaj kvalitný a chutný produkt. Vďaka tomu ma čaká kopec tvrdej práce, aby som sa do pomyselného kruhu najlepších dostal a bol jeho súčasťou.
Prečo si sa rozhodol pre otvorenie vlastného podniku? Aký mu dáš názov?
Okrem toho, že sa snažím profesijne rásť a posúvať sa, v rámci produktu som dostal chuť okúsiť aj vody podnikania a akejsi sebarealizácie. Nemám ružové okuliare, viem, že ma čaká náročné obdobie, ale verím, že to zvládnem a aj napriek tomu, že podnikanie v gastre je veľmi náročné.
Pizzeria bude fungovať pod značkou Langone pizza art. A je to pilotný projekt, z ktorého verím, že vzíde viacero prevádzok aj v iných mestách, ale to je ďaleká budúcnosť.
Na aký dátum plánuješ jeho otvorenie?
Najprv sa pokúsim na nohy postaviť prvú srdcovú prevádzku v rodnom meste. Otvorenie je naplánované predbežne na začiatok apríla o presnom dátume budem informovať na sociálnych sieťach.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Na akej adrese budú môcť zákazníci nájsť túto novú reštauráciu?
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- V gastrokomunite sa rozšírila informácia o novom pripravovanom podniku
- Vzniknúť má na strednom Slovensku
- Ašpirovať môže na post najlepšej talianskej reštaurácie v našej krajine
- Podrobné informácie nám o tomto projekte prezradil jeho tvorca Michal Langone
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy