Trenčianska Amerika a Blízky východ v Bratislave. Spoznaj TOP podniky, ktoré ti pobláznia chuťové poháriky
- Slovenské gastro sa prebudilo po zimnom spánku
- My sme ti priniesli najlepšie podniky za tento mesiac
- Slovenské gastro sa prebudilo po zimnom spánku
- My sme ti priniesli najlepšie podniky za tento mesiac
Marec ako mesiac knihy? Skôr by som povedal marec ako mesiac gastra. Začína sa nám otepľovať a všetko sa tak akosi po zime začalo prebúdzať. Rovnako sa prebudili aj prevádzky a podniky po celom Slovensku. Konečne skončila sezóna punčov, koreňovej zeleniny a horúcich čokolád.
Vystriedala ju sezóna sviežich limonád, ľadových káv a čerstvých surovín. Práve preto sme pre teba vybrali tie najlepšie prevádzky za mesiac marec, ktoré k svojmu podnikaniu pristupujú úplne inak.
N tomto zozname si nájde svoje naozaj každý. Vybrali sme pre teba nielen kaviarne či bary, ale aj reštaurácie. Samozrejme sme nemohli zabudnúť na burgráreň, keďže práve burger je jedlo, ktoré najviac dokáže definovať súčasnú éru slovenského gastra.
Arabeska bistro
Arabeska je jeden z podnikov, ktoré si dokázali vytvoriť naozaj obdivuhodný fanklub pomedzi Bratislavčanmi. Bez akýchkoľvek výčitiek môžem povedať, že šéfkuchár Hasan Naser s viac ako 20-ročnými skúsenosťami ponúka na celom Slovensku najlepší a hlavne najautentickejší zážitok z arabskej kuchyne.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Nie je to tak dávno, čo sa presťahovali do podstatne väčších priestorov na Štúrovej ulici. Aj vďaka tomu tu vznikol priestor na sedenie a rozšírila sa aj ponuka. Pribudli napríklad špeciality na grile, objednať si môžeš grilované jahňacie, teľacie či kuracie mäso. Nechýba ani osvedčená klasika východu, Shawarma.
Sú to šťavnaté marinované kúsky kuracieho mäsa s krémovým cesnakovým dresingom zabalené v arabskej placke. Tento sendvič ťa vyjde na 9,2 eur, ale taký hummus si tu vieš kúpiť len do 5 eur.
Fair Streetfood
Ako som už vyššie spomínal, tak bez poriadneho burgru by sa to nezaobišlo. Tentokrát pôjdeme kúsok od Bratislavy a konkrétne v Trenčíne sa nachádza Fair Streetfood. Filip Vranak tu pôsobí ako majiteľ a chef v jednej osobe, pričom v minulosti sa venoval okrem gastronómie aj bojovým športom.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
V meste pod hradom si dal za cieľ ponúkať autentické jedlá z kvalitných surovín s čo najširším výberom výrobkov od lokálnych dodávateľov, pretože v tomto smere videl pomerne veľkú dieru na trhu.
Vo Fair na Farskej 50 môžeš aktuálne ochutnať napríklad burger s pomaly pečeným bravčovým plieckom za 12,50 eur, obľúbená je aj Chorizo pizza za 11 eur, Tom yum za 6,90 eur či Kuracie furikake za 12,90 eur. Tieto ceny platia pre ponuku, ktorú nájdeš na ich stránke na Wolte.
Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.