Palacinky, aké inde na Slovensku neochutnáš, a pravý ukrajinský boršč. Nový podnik v Bratislave medzi ľuďmi boduje na plnej čiare
- Zoznám sa s Inside Restaurant
- Je to nevšedná európska reštaurácia a navyše aj s kvalitnými ukrajinskými službami
- Zoznám sa s Inside Restaurant
- Je to nevšedná európska reštaurácia a navyše aj s kvalitnými ukrajinskými službami
Na Jarabinkovej ulici číslo 6 v Bratislave vyrástla nová reštaurácia s názvom Inside. Ide o rodinnú prevádzku, ktorá je dielom jej zakladateľov, ktorí už nazbierali roky skúseností a znalostí v oblasti gastronómie.
Tím reštaurácie tvoria aj ľudia priamo z Ukrajiny, ktorí celému konceptu dodávajú autentickosť. Prevádzka síce funguje len krátko, no už si na svoju stranu stihla získať aj ľudí z rôznych zahraničných komunít v Bratislave.
Veľkou výhodou je, že otvorené majú už od 7:30 ráno a posedieť sa tu dá až do 22:00. Celý koncept je postavený najmä na ponuke dobrých raňajok, na pracovných obedoch a tematických večeriach. Raňajkové menu zahŕňa napríklad slanú ovsenú cheese kašu s chrumkavou slaninkou, paradajkovo-syrovou omáčkou, parmezánom, vyprážanou slaninou a sušenými paradajkami. Cena je 5,50 eur.
V ponuke je aj chrumkavý croissant so zeleným šalátom s medovo-horčicovým dresingom, lososom a syrom Philadelphia alebo s trhaným bravčovým mäsom a hľuzovkovou omáčkou. Cena 9,50 eur. Hitom sa okamžite stali ich mini palacinky s tvarohom, karamelom a navyše aj so zapečeným snehom. Cena 7,90 eur.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Čo sa týka predjedál, tie za raňajkami v ničom nezaostávajú. Objednať si môžeš tatársky hovädzí biftek s prepeličím vaječným žĺtkom a chlebom za cenu 9,50 eur. Vynechať nemôžeš ani pravý ukrajinský boršč s mäsom alebo veggie za 6,50 eur, prípadne bažantie consommé (vývar) za 5 eur.
V prípade hlavných jedál je na výber napríklad jedlo s názvom osso buco, je to vlastne teľacie lýtko na víne Madeira s hľuzovkovou kašou a zeleninovou oblohou. Cena 19 eur.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Za vyskúšanie stojí aj zapekaná zeleninová štrúdľa s kozím syrom. Čakať môžeš zapekané lístkové cesto v rolke so špenátom, kozím syrom a čiernou ryžou so zeleninovou salsou a arašidmi. Cena 14 eur. Pre náročných je tu aj steak filet mignon, a teda hovädzia sviečková, zelená fazuľka balená v slaninke, zemiaky varené na masle a bylinkách. Cena 32,90 eur.
Inside zatiaľ exceluje aj v rámci Google recenzií, kde dosahuje hodnotenie 4,9.
Alexandra o svojej návšteve píše: „Skvelá atmosféra, vynikajúce a pozorné služby. Veľmi príjemné a nie rušivé. Neuveriteľne chutné tvarohové dukátiky, boršč, shakshuka. Veľký výber nápojov, vína, destilátov a koktailov. Čapuje sa tu čerešňové pivo. Určite prídeme znova.“
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
„Reštaurácia na vysokej úrovni. Naozaj veľmi chutné, veľké porcie, lahodné nápoje. Ukrajinky sú skvelé. Reštaurácia je vizuálne rozdelená na zóny. Je tu miesto na oslavy a tematické stretnutia. Vyskúšajte lososový šalát a jahňacinu, mangovú limonádu a tvarohové koláčiky. Na raňajky croissanty s lososom alebo trhané mäso,“ píše Sofia.
„Vynikajúce a úplne na parádu jedlo, poctivo uvarené. Obsluha bola na vysokej úrovne. V piatok sme mali živú hudbu, ktorá urobila túto večeru proste dokonalou. Vrelo odporúčam sem prísť a vychutnať si každú položku z ich menu, 100 % spokojnosť. Domáce dezerty sú od Tasty z Pezinka,“ podelil sa Oleksi.
Zakladatelia podniku hovoria, že v ich kuchyni sa stretávajú najlepšie tradície z rôznych kútov Európy. „My sa pýšime tým, že ponúkame svojim hosťom široký výber chutných jedál a nápojov. Od samého začiatku sme sa snažili vytvoriť miesto, kde sa naši hostia môžu cítiť pohodlne a príjemne stráviť svoj voľný čas.“
„Naším cieľom bolo vytvoriť atmosféru, v ktorej sa každý cíti ako doma a môže si užiť príjemné chvíle s rodinou, priateľmi alebo kolegami. Okrem kvalitných služieb a skvelej kuchyne sa v našej reštaurácii môžete tešiť aj na živú hudbu a príjemné prostredie.“
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy
Zdroj: inside.restaurant