Dokonalá ponuka: Zamestnaj sa na slovenskom 800-ročnom zámku, v hre sú slušné peniaze a benefity
- Gastrosegment momentálne potrebuje šikovných ľudí ako soľ
- Niektoré pracovné ponuky stoja za pozornosť
- Gastrosegment momentálne potrebuje šikovných ľudí ako soľ
- Niektoré pracovné ponuky stoja za pozornosť
Je to už nejaký ten rok, čo otvoril svoje brány pre verejnosť zrekonštruovaný renesančný zámok v Pezinku. K mladému vinárstvu v zámockých pivniciach tak pribudol hotel s wellnessom, reštaurácia či Múzeum vinohradníctva a vinárstva.
Súčasní vlastníci zámku, rodina Šimákovcov, intenzívne rekonštruovali bývalý stredoveký vodný hrad, pričom celková investícia do tohto projektu presiahla 12 miliónov eur.
„Najnáročnejšou časťou bolo zladiť prestavbu zámku s výrobou vína. Museli sme zabezpečiť, aby súčasne s citlivou rekonštrukciou zámku mohla plynule fungovať aj výroba vína Šimák Zámok Pezinok v zámockých pivniciach. Chceme nadviazať na storočnú tradíciu výroby vína v Pezinskom zámku a oživiť tradičné odrody, ako je Rizling rýnsky či Frankovka modrá, ktoré do pezinského regiónu neodmysliteľne patria,“ uviedol Štefan Šimák ml.
Vinárstvo rodiny Šimákovcov produkuje víno pod dohľadom elitného enológa a vinára Romana Janouška. Hrozno pre víno Šimák Zámok Pezinok sa rodí v 100-hektárovom vinohrade v jednom z najlepších regiónov na pestovanie viniča v Dubníku a Svodíne pri Strekove na južnom Slovensku, ktoré rodina kúpila pri zakladaní vinárstva.
Majitelia premenili opustený a takmer spustnutý zámok z vlastných zdrojov bez štátnej podpory či eurofondov, hoci o finančnú podporu žiadali aj Ministerstvo kultúry SR. Rezort však žiadosti nevyhovel napriek tomu, že podobné projekty podporuje.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
„Videl som v zámku všetky tie veci, ktoré tu môžeme splniť. Ukázalo sa, že to stojí za to, obrátiť zámok hore nohami a urobiť niečo, čo tu nikdy nebolo. Pretože okrem Pálffyho apartmánov, ktoré boli dosť zachovalé, aj keď zdevastované, sa ukázalo, že všetko bolo ináč. Našli sme tu veľa krásneho priestoru, keď sme to poodkrývali po tých skoro sto rokoch, a tiež, že je to hodné prezentovať dnes ako zámok.“
„Tento zámok má 800 rokov, a zrejme bude mať ďalších 800 rokov, a je zakonzervovaný, vrátený do pôvodného stavu. Niektoré veci sú krajšie, lebo kedysi neboli dokončené,“ objasnil nám pán Šimák.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Prestavba bola veľmi náročná nielen kvôli historickej hodnote zámku. Denne na stavbe pracoval tím 50 až 70 ľudí. Rodina Šimákovcov obnovila aj historickú časť zámku s apartmánmi bývalého majiteľa zámku grófa Jána Františka Pálffyho.
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Práca na zámku či v najlepšej francúzskej reštaurácii v Bratislave
- Objavili sa pracovné ponuky, ktoré bez pochýb stoja za tvoju pozornosť
- Zarobíš si tu naozaj slušné peniaze a v hre sú aj benefity, aké by si u iných zamestnávateľov hľadal len ťažko
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy