Tržby obľúbenej kváskovej pekárne v Bratislave presiahli 200-tisíc eur. Za návštevu určite stojí, no lacné to nebude
- 100 % kváskové chleby, croissanty, sladké a slané pečivo či dezerty
- To všetko ponúka The Midnight Bakery na Blumentálskej
- 100 % kváskové chleby, croissanty, sladké a slané pečivo či dezerty
- To všetko ponúka The Midnight Bakery na Blumentálskej
Mykola Nevrev si spolu s jeho biznis partnerkami otvorili v hlavnom meste pekáreň, ktorá sa už za krátky čas stala vyhľadávanou. Jej tajomstvo nie je ukryté len v dokonale zvládnutom pekárenskom know-how, ale aj v zázraku nesúcom názov Lievito madre.
Lievito madre je taliansky názov pre „materský kvások“, ktorý sa používa na výrobu chleba a pečiva. Slúži na tradičnú výrobu kysnutého cesta, ktorá má dlhoročnú tradíciu.
Historicky sa materský kvások vyvíjal prirodzene, keď sa múka a voda nechali stáť na mieste s prirodzenou flórou kvasníc a baktérií. Postupne prešiel do akejsi stabilnej formy a používal sa na prípravu ďalších chlebov a koláčov. Tento proces sa dnes udržuje tak, že sa materský kvások pravidelne kŕmi novou múkou a vodou a udržiava sa v takzvanom živom stave.
Lievito madre pochádza z južného Talianska a je charakteristický svojou silnou chuťou a vôňou. Jeho pôvod sa datuje do starovekého Ríma, kde sa používal na výrobu chleba dokonca aj pre rímskych vojakov. Dnes je materský kvások veľmi populárny nielen v Taliansku, ale aj v iných krajinách sveta.
Mykola si doviezol kvások Lievito madre z Bologne a jeho pekárske experimenty nadobudli úplne inú úroveň. Prečítal mnoho odbornej literatúry a po návšteve pekární v Paríži pochopil, že je na čase urobiť veľkú zmenu.
Pekárni sa darí
Dnes už spolu s jeho dvoma spoločníčkami stojí za bratislavskou pekárňou The Midnight Bakery. Nájdeš ju na adrese Blumentálska 2727/19 v Bratislava, v peknom a dizajnovo zjednotenom novom Steine. Otvorené majú denne od 8:00 do 19:00, s výnimkou nedele, kedy je zatvorené.
Pekáreň funguje pod firmou Mila & Co s. r. o., ktorá sa v roku 2022 dostala do zisku z -36 752 € na 13 962 € a tržby jej narástli zo 6 751 € na 226 696 €, ukazujú to dáta portálu Finstat.
My sme túto pekáreň navštívili okolo 16:30. Ide o pomerne veľký podnik, no miest na sedenie je len pár a pri našej návšteve bolo plno. Po vstupe uvidíš na ľavej strane presklený pult s aktuálnou ponukou, za ktorým je stena plná napečených bochníkov rôznych tvarov, farieb i veľkostí.
Po pravej strane je akoby otvorená kuchyňa, v tomto prípade skôr pekáreň, kde pri veľkom stole stojí niekoľko pekárok, ktoré tu miesia, tvarujú, dochucujú a plnia cestá rôzneho druhu. Treba uznať, že tím TMB dobre vie, že najskôr jedia oči. Navyše…
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Aj napriek vyšším cenám oproti klasickým pekárňam nemajú núdzu o zákazníkov
- TMB je kvásková pekáreň, kde ochutnáš aj tradičné ukrajinské pečivo či legendárny Cinnabon s krémom s mascarpone
- Oplatí sa sem zájsť a koľko ťa to bude stáť?
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity