Posledné ŠPZ-ky v starom prevedení sa míňajú. Ministerstvo prezradilo, kedy dostaneš už len nové

  • Nové tabuľky si vyžiadali vlnu kritiky
  • Tie staré sa postupne míňajú
  • Už onedlho nedostaneš inú ako tú novú
TASR/Michal Svítok, Ján Krošlák
  • Nové tabuľky si vyžiadali vlnu kritiky
  • Tie staré sa postupne míňajú
  • Už onedlho nedostaneš inú ako tú novú

Nové tabuľky s evidenčnými číslami sú už v obehu nejaký čas. Za to krátke obdobie si však stihli vyslúžiť pochvalu, ale aj riadnu vlnu kritiky. Pokiaľ si si myslel, že sa týmto tabuľkám vyhneš, si na omyle. Staré ŠPZ, ktoré značili okres, sa čoskoro stanú minulosťou. Počet starých tabuliek v okresoch bol v minulosti odhadovaný na obdobie niekoľkých mesiacov.

Hneď ako toto obdobie „dopredaja starých TEČ“ pre jednotlivé okresy skončí, úrady Slovenskej republiky budú vydávať už len nové tabuľky s evidenčným číslom. 

Staré ŠPZ sa míňajú

Polícia predpokladá, že zásoby pôvodných tabuliek s evidenčným číslom pre osobné a nákladné vozidlá sa minú približne v polovici júna. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. Ako dodala, vplyv má aj to, že mnohí využívajú možnosť ponechať si staré tabuľky.

„Nové tabuľky s evidenčnými číslami bez označenia okresu sa vydávajú zatiaľ iba pri využití elektronických služieb, respektíve pri osobnom podaní v prípade, ak o to občan vyslovene požiada,“ priblížila hovorkyňa. Tabuľky iba v novom formáte pravdepodobne najskôr začnú vydávať v Bratislave približne koncom mája.

Od nového roka sa zaviedli celoslovenské evidenčné čísla vozidiel bez skratky okresu. Evidenčné čísla sú po novom viazané na vozidlo a nie na majiteľov, ruší sa aj dvojkrokový prepis vozidla. Tabuľky majú aj nový dizajn.

Musím zmeniť značky? 

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Zdroje: TASR, Startitup, TOPSPEED.sk

Najnovšie videá

Trendové videá