Tieto podniky hviezdia na gastromape Slovenska. Po najlepšej káve musíš ochutnať aj závan Ameriky a Ázie
- Banská Bystrica ponúka nezabudnuteľné gastrozážitky
- Vyskúšali sme nadčasovú kaviareň Mlsnacava
- Nenechali sme si však ujsť ani krídla od Mäsakru
- Banská Bystrica ponúka nezabudnuteľné gastrozážitky
- Vyskúšali sme nadčasovú kaviareň Mlsnacava
- Nenechali sme si však ujsť ani krídla od Mäsakru
Banská Bystrica sa stala naozaj významným bodom na slovenskej gastromape. Už pred niekoľkými týždňami sme ti priniesli recenzie na absolútne fantastické podniky NhaBe a Langone Pizza Art. Všetky tieto prevádzky sa navyše nachádzajú na veľmi frekventovanej ulici, kde nájdeš príjemný komplex Stará Tržnica.
Pre krídla poďme na kávu
Okrem už spomenutých prevádzok sa tu nachádza množstvo ďalších zaujímavých prevádzok. My by sme radi určite vypichli ešte kaviareň Mlsnacava. Pokiaľ ti táto bystrická ikona v kávovom svete niečo hovorí, tak vieš, že netrafíš vedľa. Podľa môjho názoru patrí k jedným z najlepších na Slovensku.
Keď prejdeš dverami do tejto kaviarne, tak ťa neudrie len famózna vôňa čerstvo namletej kávy z mlynčeku, ale zasiahne ťa 21. storočie.
Presne dizajn celého priestoru totiž konečne pripomínal estetiku kaviarne, aká by mala byť v súčasnosti vo viacerých podnikoch. Zdá sa mi, že niektoré sa zasekli a nechcú napredovať. To sa o Mlsnej povedať naozaj nedá. Pražiareň na čele so Šimonom Stašom prináša do tohto krásneho sveta kávy každým rokom nové inovácie a techniku.
Okrem toho, že to skvelo vyzerá, tak to aj skvelo chutí. V prípade flatwhite sme dostali skutočne nadýchanú penu, ktorá sa ti rozplynie po celých ústach ako lavína.
Samozrejme sme nezaháľali a museli si objednať aj asi najviac instagramový letný kávový drink, a teda espresso tonic. K nemu sa nedá povedať nič iné ako „jedna fantázia“.
Pravá Amerika
Určiť jedno jedlo, ktoré je typické pre Ameriku, je skutočne náročné. Samozrejme by to mohol byť hamburger, zároveň tak to môže byť aj texaské BBQ alebo deep dish pizza z Chicaga. Pokiaľ sa však zamyslím nad tým, čo je pre mňa ultimátne americké jedlo, tak to budú buffalo wings.
Je to jedno z tých jedál, ktoré buď miluješ, alebo nenávidíš. Silno by som to prirovnal k produktu, ktorý už stáročia rozdeľuje rodiny, najlepšie kamarátstva, ale aj vzťahy. Ide o octové čipsy. Buffalo krídla by som zaradil do kategórie polarizujúcich jedál. O tento aspekt sa v krídlach stará Franks Red Hot omáčka.
Ide o omáčku, ktorá spája pikantnosť kajenských papričiek. Pre niekoho môže pôsobiť ako príliš pikantná, no má pálivosť len 450 jednotiek na Scovilleho stupnici.
Pre porovnanie najštipľavejšia paprička na svete je podľa mnohých Carolina Reaper so svojimi 2,2 milióna jednotiek Scovilla, no podľa portálu Pepper Scale je na svete ešte jedna paprička s marketingovým názvom Pepper X, ktorá dosahuje neskutočných 3,1 milióna týchto jednotiek.
Štipľavosť je jeden atribút tejto omáčky, no tou najhlavnejšou je práve kyslosť, ktorú zapríčiňuje ocot, ktorý tvorí naozaj podstatnú časť zloženia.
Z Ameriky naspäť do Bystrice
Nechali sme sa trošku uniesť a v Amerike sme strávili trošku viac času, ako sme plánovali. Poďme teda naspäť do Banskej Bystrice, kde nás už spoza malinkej prevádzky vítajú so širokým úsmevom dvaja súrodenci – Tina a Filip.
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Aký podnik v Banskej Bystrici by si nemal vynechať, keď sa sem vyberieš
- V čom je tento podnik výnimočný
- Ako môžu byť obyčajné zemiaky neobyčajným zážitkom
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy