Neobjavené gastronebo: Šéfkuchár Richard a finančná expertka Katka otvorili bistro, kde si dáš sushi vyladené do detailu
- Do ich prevádzky vložili všetky úspory
- Teraz žnú s ich jedlom medzi ľuďmi veľký úspech
- Do ich prevádzky vložili všetky úspory
- Teraz žnú s ich jedlom medzi ľuďmi veľký úspech
Zakladateľmi, majiteľmi a zároveň hlavnými aktérmi, ktorých stretneš pri návšteve prevádzky s názvom Fatcat Sushi, sú Richard a Katarína. 39-ročný Richard je hlavným tvorcom samotného menu, zabezpečuje každodenný chod prevádzky a je hlavným majstrom sushi a všetkých vyladených jedál, ktoré tu môžeš ochutnať.
33-ročná Katka je zase nenahraditeľnou jednotkou firmy, čo sa týka financií, keďže aj popri gastrobiznise stále pracuje na plný úväzok vo finančnej sfére. O nič menej však nezaostáva ani vo vybavovaní objednávok a v obsluhe hostí počas dní, keď je na prevádzke.
„Od svojich 15 rokov sa venujem svojej vášni – vareniu. K príprave sushi som sa priučil pred 15 rokmi a nadobudnuté zručnosti a vedomosti som ďalej zdokonaľoval v rôznych sushi baroch a reštauráciách v Rakúsku, Česku a na Slovensku,“ hovorí Richard.
Obaja priznávajú, že rozbehnúť v našej krajine prosperujúci biznis nie je nič jednoduché.
„Asi nie je žiadnym tajomstvom, že na Slovensku byrokracia doslova kvitne a že tu dlhodobo máme zlé podmienky pre podnikateľov. Zároveň nebolo jednoduché investovať všetky naše úspory, ale boli sme presvedčení, že pokiaľ to budeme robiť od srdca a budeme pracovať s kvalitnými surovinami, naši zákazníci to ocenia, a preto sme do toho išli na 110%.“
Ich cieľom bolo v prvom rade sa postaviť na vlastné nohy, aj pre nevhodné podmienky pre zamestnancov v gastre, minimálne mzdy a ich nevyplácanie a taktiež pre nulovú podporu od štátu.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Najskôr len donáška pre priateľov
Začalo to sushi donáškou pre kamarátov cez pandémiu z domu. Vzhľadom na veľký záujem z ich strany sa do toho rozhodli ísť naplno a otvorili Fatcat Sushi. Ide o sushi donášku v rámci Záhorskej Bystrice a okolia. Ponúkajú aj osobný odber, no čoskoro sa plánujú presťahovať do Stupavy a otvoriť reštauráciu so všetkým, čo k tomu patrí.
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Mladí Slováci si otvorili podnik, kde ti naservírujú sushi, aké by si nečakal
- Ľudia za nimi cestujú aj z ďaleka
- Používajú prémiové suroviny a v prevedení ich jedál je cítiť ich vyše 15-ročné skúsenosti
- Na to, aby si splnili sen, investovali do ich prevádzky všetky peniaze, ktoré mali
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy