Slováci roky získavali cenné know-how u gurmánov vo Francúzsku. Teraz sem prinášajú výnimočnú delikatesu
- Na trh prinášajú slovenský remeselný výrobok s pravou francúzskou receptúrou
- Receptúry a technologické postupy im kreovali francúzski odborníci z mesta Auch
- Na trh prinášajú slovenský remeselný výrobok s pravou francúzskou receptúrou
- Receptúry a technologické postupy im kreovali francúzski odborníci z mesta Auch
Cancanero-l’atelier du foie gras je obchodnou značkou remeselnej konzervárne prevádzkovanej spoločnosťou Fairway club s.r.o., za ktorou stoja ľudia, ktorých v minulosti spojilo pôsobenie v spoločnom podnikaní.
Kreovanie názvu, ako aj takzvanú „corporate identity“ zveril tím značky renomovanému trnavskému štúdiu Pergamen, nositeľovi viacerých ocenení za dizajn. Citoslovce zvuku, ktorý vydávajú kačice, je vo francúzštine can-can, z toho vyplýva aj samotný názov Cancanero.
Jeden zo spoločníkov firmy pracoval pred 30 rokmi v kuchyni hotela La Reserve na belgickom pobreží v meste Knokke Heist ako chef de partie. Hotel La Reserve poskytuje špičkový servis a je miestom stretnutí belgických elít z oblasti podnikania, kultúry a politiky.
Tutoring v kuchyni mu robil kuchár, ktorý sa stal časom ako šéfkuchár majiteľ michelinskej reštaurácie. S Philippom Nuyensom sú dodnes v priateľskom kontakte. Jednou z vyhľadávaných špecialít kuchyne hotela bola aj domáca terina z Foie gras.
Po návrate domov začal začať podnikať v iných segmentoch, ale gastronómia mu stále ostala ako koníček. Terina z Foie gras sa stala hviezdou stola na rodinných a priateľských stretnutiach. V snahe diverzifikovať podnikateľské aktivity a zúročiť svoje predchádzajúce skúsenosti z pôsobenia v kuchyni sa rozhodol realizovať v projekte výroby a spracovania Foie gras, a tak vzniklo Cancanero.
Delikatesa bez chémie
Ide o koncept, kde je v podmienkach remeselnej konzervárne tepelne spracovaný produkt výkrmu kačíc, a teda pečeň známa aj ako Foie gras na výrobky typu „fine foods“. Tieto pečene sú ručne a tepelne spracované podľa originálnych francúzskych technologických postupov spôsobom, aby táto delikatesa nestratila nič zo svojej jemnosti a rafinovanosti.
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Foie gras je vyhlásená francúzskym parlamentom ako súčasť francúzskeho kultúrneho dedičstva
- Zapálení frankofili zo Slovenska sa rozhodli priniesť tento výrobok aj na náš trh
- Keďže im išlo o nekompromisnú kvalitu, rozhodli sa inšpirovať pri tvorbe receptúr francúzskou školou
- V článku sa dočítaš, koľko museli do projektu investovať eur a prezradili aj ich názor na kontroverziu, ktorá sa spája s Foie gras
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy