Pracovali v luxusných hoteloch, dnes majú vlastný podnik s burgrami za 60-tisíc eur. Okolie v ich úspech neverilo
- Dvaja mladí ľudia si splnili spoločný sen
- Neďaleko slovenských hraníc zúročujú dlhoročné skúsenosti
- Žemle si robia sami, mäso berú od regionálneho mäsiara
- Dvaja mladí ľudia si splnili spoločný sen
- Neďaleko slovenských hraníc zúročujú dlhoročné skúsenosti
- Žemle si robia sami, mäso berú od regionálneho mäsiara
Na samom začiatku boli iba dvaja mladí ľudia, ktorí sa zamilovali do jedla a do seba navzájom. Svoj voľný čas trávili prípravou chuťovo zaujímavých burgrov už dávno pred otvorením spoločného bistra a možného i nemožného streetfoodu. Iba tak, pre radosť a z lásky k jedlu.
Dnes za prevádzkou Bistro Leháro stoja 34-ročná Katka Andrešičová, jej 32-ročná sestra Veronika a Katkin 34-ročný partner Lloyd Bryce Pitcher z Juhoafrickej republiky.
Po pár rokoch spolužitia na jednom zo súostroví v Anglicku sa v Brne rozhodli ísť za svojím snom. V Kohoutovicích, mestskej časti Brna, si otvorili podnik, v ktorom obšťastňujú chuťové bunky zákazníkov.
Bohaté skúsenosti z luxusných hotelov v Anglicku
Kateřina sa s Lloydom strela na ostrove Isles of Scilly, kde spoločne pracovali päť rokov. Následne sa presťahovali do francúzskej obce Les Gets, ktorá sa nachádza na hraniciach so Švajčiarskom a Talianskom.
Gastrom žijú celý život, už v minulosti pracovali v luxusných reštauráciách, kaviarňach či bistrách. Ako píšu na svojej webovej stránke, dievča z Moravy a chalan z Juhoafrickej republiky sa po rokoch práce v špičkových reštauráciách a hoteloch Anglicka vrátili do Brna.
Romantické večery trávili grilovaním a ladením chutí do najmenšieho detailu a o zážitky z jedla sa túžili deliť s ostatnými.
S množstvom skúseností sa rozhodli spoločne si otvoriť Bistro Leháro. Vytvorili miesto, kde sa zákazník ocitne v náručí rodiny, zamiluje sa do jedla a domov pôjde o niečo šťastnejší.
Vždy mali spoločný sen, a tým bolo malé burgrové bistro. „Lloyd miluje burgre, rád sa hrá s receptami, bavia ho detaily, vlastné pečivo, burgrové žemle, omáčky a kombinovať nové chute. Je to taký malý gurmán,“ hovorí Katka s úsmevom.
Žemle si pečú sami a aj mäso majú domáce
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Čím sa odlišujú od ostatných reštaurácií
- Mäso čerpajú od lokálneho mäsiara
- Do prevádzky investovali státisíce českých korún
- Ľudia o ich úspechu spočiatku pochybovali
- Nedávno otvorili svoju druhú prevádzku v centre Brna
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy