V Bratislave otvorili nový podnik, ktorý perfektne vyplnil dieru na trhu. Bežnú ponuku tu nečakaj

  • Počul si už o podniku SRRRK?
  • Ide o nováčika na bratislavskej gastroscéne, ktorý stojí za pozornosť
Primaciálny palác, limonádový bar
Visist Bratislava, Instagram/schiffnerko
  • Počul si už o podniku SRRRK?
  • Ide o nováčika na bratislavskej gastroscéne, ktorý stojí za pozornosť

Zoznám sa s projektom SRRRK. Ide o limonádový bar, ale aj kaviareň, vináreň, piváreň a čitáreň. Nachádza sa na krásnom nádvorí Primaciálneho paláca v Bratislave. SRRRK je zároveň mladší súrodenec kaviarne Baryk.

Baryk je zároveň vínnym barom, kde nechýba ani detský kútik. Nenájdeš tu síce teplé jedlá ani tvrdý alkohol, ide ale o obľúbené miesto, kde sa budeš veľmi rýchlo dobre cítiť.

Za značkou SRRRK stojí Pavol Kyselica a Michal Roubíček, ktorí prevádzkujú aj Baryk na Povrazníckej ulici. Pavol sa stále venuje primárne svojmu brandingovému štúdiu Echt, kde pôsobí ako kreatívny riaditeľ. Michal zase okrem prevádzkovania Baryku varí sirupy a vyrába limonády pod vlastnou značkou @majami.drinks.

„Boli sme oslovení mestom do súťaže, keďže mali voľný priestor v krásnom podbráni na námestí paláca. Koncept limonádového baru sme si vybrali kvôli tomu, lebo máme pocit, že v okolí je pomerne veľa barov, ale chýba im plnohodnotná nealko ponuka. Okrem limonád však ponúkame aj výberovú kávu, čapované pivko, zopár vín z malokarpatského regiónu a studený záhryz,“ objasnili nám impulz na vznik tohto podniku jeho zakladatelia.

Tvrdia, že nechcú byť príliš zviazaní konceptom, lebo ten musia prispôsobiť tomu, o čo bude v tejto lokalite záujem. Čo je však spoločným prvkom medzi ich podnikmi SRRRK aj Baryk, je dôraz na vizuálnu stránku priestoru – pri oboch konceptoch spolupracovali s architektami z ateliéru GRAU.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Čerstvá Bratislava (@cerstvabratislava)

Čo sa týka ponuky, majú celoročné klasiky – lesné ovocie a rooibos + grep a potom kofeínové limonády Matcha a Maté.

„Okrem toho budeme mať teraz jesenno-zimné špeciály Jasmín + Rakytník a Zázvor + Kurkuma, ktoré sú super aj horúce. A z fermentovaných nápojov máme zatiaľ v ponuke marhuľovú kombuchu (náš bestseller) a Ginger Ale. Všetky limonády pripravuje náš prevádzkar Mišo Roubíček.“

Okrem limonád ti určite odporúčajú vyskúšať ich legendárny parížsky šalát, ktorý im pripravuje Bistro 24. Na mlynčeku majú, ako inak, výberovú kávu od pražiarne Concept, ktorú pravidelne rotujú.

Degustácie aj bazár oblečenia

„Chceme ponúkať produkty primárne od slovenských dodávateľov, ale možno postupne pridáme aj nejakých návštevníkov z okolitých krajín. Postupne by sme chceli do priestoru dostať degustácie vín, menšie akustické koncerty a spraviť si také vlastné mini vianočné trhy. Okrem toho pripravujeme aj zopár bazárov a tanečných vystúpení, keďže priestor nádvoria je magický.“

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @schiffnerko

Čo sa týka financií, ktoré do projektu vložili, podľa ich slov sa držali osvedčeného vzorca cca. 1 000 eur/m2.

„Ešte stále sa považujeme za nováčikov na bratislavskom gastrotrhu, ale najväčšou výzvou je pre nás podnikať v ňom udržateľne – či už z pohľadu financií alebo našej vlastnej energie. Musí nás to baviť a musí sa nám to oplatiť, inak to nevydržíme robiť dlhodobo.“

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @schiffnerko

A čo na nový priestor hovoria ľudia?

„Veľmi príjemné miestočko. Vsadené do skvelej lokality s milou obsluhou a fajn ponukou. Mal som brownie s double espressom, ale to bolo tak lahodne kyslé, že nemôžem inak ako udeliť plný počet. Interiér v kombinácii s exteriérom vyvoláva úplný genius loci. Odporúčam navštíviť, určite sa sám vrátim,“ povedal Dávid.

Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy

Najnovšie videá

Trendové videá