Najhoršie jedlá zo Slovenska: Na nový zoznam sa dostal náš obľúbený typ alkoholu
- Dočkali sme sa aktualizácie zoznamu najhorších jedál zo Slovenska
- Niektoré ťa skutočne prekvapia
- Dočkali sme sa aktualizácie zoznamu najhorších jedál zo Slovenska
- Niektoré ťa skutočne prekvapia
Buď ich miluješ, alebo nenávidíš. Portál Taste Atlas opäť uverejnil svoj rebríček. V tomto konkrétnom si zobral na paškál známe aj menej známe slovenské pochutiny a zoradil ich do rebríčka najhorších slovenských jedál. Je to, samozrejme, veľmi subjektívny rebríček no na základe hodnotenia aspoň môžeme vidieť popularitu týchto jedál a aj pitia.
Treska
Večná otázka, Žilina alebo Košice? Kto je tým skutočným kráľom tresky v majonéze? Podľa hodnotiacich očividne ani jeden. Treba uznať, že umiestniť tresku v majonéze ako 10. najhoršie jedlo zo Slovenska je skutočne trúfalý počin. Práve toto je totiž jedno z jedál, na ktoré nedá veľa ľudí dopustiť. Obzvlášť v kombinácii s teplým a chrumkavým rožkom.
Bratislavský rožok
Teraz sa pre zmenu na zoznam zaradil aj typický bratislavský dezert. Opäť celkom ťažko porozumieť tomuto rozhodnutiu, no môže to byť zapríčinené aj samotnou makovou plnkou. Viacero zahraničných turistov totiž mak v dezerte považuje ako celkom kontroverznú vec, keďže sa spája s ópiom.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Demikát
Začíname s jedlami, ktoré už majú ďaleko väčšie opodstatnenie umiestnenia. Pri demikáte, čo je vlastne bryndzová polievka, platí rovnaké pravidlo ako pri bryndzi samotnej. Buď ju miluješ, alebo nenávidíš. Pre naozaj veľmi silnú arómu bryndze môže byť práve demikát celkom odstrašujúcim jedlom.
Medvedie labky
Opäť sa dostávame k dezertom a mám taký pocit, že akurát tie sú tu celkom nezaslúžene. Medvedie labky v nás vyvolávajú práve pocit Vianoc, keď stará mama od rána vypeká koláče. Medzi nimi vanilkové rožky, linecké kolieska alebo aj práve medvedie labky.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Tekovský salámový syr
Je celkom prekvapujúce, že nejaký zo syrov sa dostal na tento zoznam. Tekovský salámový syr mi však príde tak trochu iný ako ostatné. Tento má totiž podstatne menej chuti a zvyčajne sa mi vynára len spomienka na obložený chlebík s týmto syrom, ktorý tam slúžil vždy len ako „výplň“ alebo nejaké tmelivo na udržanie formy. Ale opäť, nie je snáď nič kontroverznejšie ako jedlo, ktoré je opradené kultúrou.
Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.