„Aj ja som zvesil obraz prezidentky. Sú tam teraz hodiny.“ Huliak perlil. Pročko Blahu nazval sociopatom

  • Dnes sa poslanci snažili odvolať podpredsedu NR SR Ľuboša Blahu
  • Startitup sa pýtal politikov, či Blaha patrí do parlamentu
huliak
Startitup/Jaroslav Rybár
  • Dnes sa poslanci snažili odvolať podpredsedu NR SR Ľuboša Blahu
  • Startitup sa pýtal politikov, či Blaha patrí do parlamentu

V Národnej rade, v poradí na druhej parlamentnej schôdzi počas nového volebného obdobia, „svietili reflektory“ na smeráka Ľuboša Blahu. Toho sa časť opozície snažila odvolať z postu podpredsedu Národnej rady. Dôvodom je Blahovo konanie po nástupe do svojej novej  kancelárie. V nej totiž začal svojsky „upratovať“ a zo steny zvesil obraz hlavy štátu Zuzany Čaputovej. Ten nahradil podobizňou revolucionára Che Guevaru. 

Samotná snaha o odvolanie sa však skončila dnes neúspechom pre opozíciu a Blaha zotrváva naďalej v lukratívnej funkcii. Startitup sa krátko pred schôdzou týkajúcej sa Blahovej budúcnosti pýtal poslancov, či známy smerák patrí do Národnej rady a konkrétne na miesto podpredsedu parlamentu.

Huliak má namiesto prezidentky hodiny

Blahov koaličný kolega Rudolf Huliak z klubu národniarov sa Blahu zastal. „Samozrejme, že patrí, to je bez akejkoľvek diskusie,“ povedal rázne starosta Očovej a poslanec v jednej osobe.

Podľa Huliaka bola snaha poslancov o odvolanie Blahu z postu podpredsedu povinnou jazdou pred obecenstvom.

Čerstvo zvoleného poslanca sme sa opýtali, či mu neprekážalo Blahovo zvesenie obrazu s portrétom hlavy štátu. „Aj ja mám pani Čaputovú zvesenú v kanceláriu,“ priznal prekvapivo poslanec. Zároveň dodal so smiechom: „Ja tam mám hodiny.“

Pročko: Je to sociopat

Poslanci z radov opozície boli už k Ľubošovi Blahovi o poznanie kritickejší. 

„Nepatrí, nepatril a nikdy tam nemal byť a dúfam, že tam už dlho nebude,“ povedal ostro ešte pred snahou o odvolávanie Juraj Krúpa z klubu SaS.

Podobne to vidí aj exzabávač a poslanec za klub Slovensko Jozef Pročko. „Ľuboš Blaha je sociopat, ktorý má fíliu k diktátorom, k Putinovi. Je to despota. Ten človek by sa mal dať liečiť,“ poriadne si kopol poslanec.

Hlina o Che Guevarovi

Alojz Hlina, ktorý sa vrátil do Národnej rady vo farbách liberálov, sa na adresu Blahu vyjadril diplomaticky. „O tom v parlamentnej demokracii rozhodujú ľudia. Ľudia ho zvolili,“ povedal k téme Hlina. Zároveň dodal, že poslanci, ktorí ho zvolili do funkcie podpredsedu parlamentu, by sa tomuto faktu mali postaviť čelom. 

Zaujímalo nás, prečo Hlina ako ostrieľaný kritik Smeru zvolil na adresu podpredsedu Národnej rady o niečo jemnejší slovník. „Nie je jemnejší. Som priateľ parlamentnej demokracie, som demokrat,“ podčiarkol ešte Hlina.

„To sú také blbosti, že na čo to robil. On to robil pre tých svojich. Keď každý budeme robiť pre tých svojich, neviem, kto si tu ešte čo nalepí. Kancelária podpredsedu Národnej rady by mala mať určitú úroveň. Úroveň to určite nie je, keď tam visí Che Guevara,“ povedal už ostrejšie Hlina.

Štefunko o show so štátnymi symbolmi

Expredseda Progresívneho Slovenska a aktuálne poslanec za progresívcov vidí Blahovo gesto taktiež kriticky.

„Každý, kto bol zvolený, patrí do NRSR, či má byť podpredseda parlamentu a robiť show so štátnymi symbolmi respektíve so symbolmi Európskej únie, to je fakt pod úroveň a myslím si, že by nemal byť podpredsedom parlamentu,“ povedal otvorene k problematike Štefunko.

Najnovšie videá

Trendové videá