Veganuár už klope na dvere! Čo vlastne znamená?
Tento názov vznikol spojením slov vegan a január, prvýkrát bol použitý v roku 2014 a odvtedy sa do mesačnej rastlinnej výzvy zapája stále viac ľudí. Odľahčiť trávenie i planétu sa predsa oplatí! Chceš sa inšpirovať vegánskou kuchyňou ? Po tradičných sviatočných jedlách možno oceníš jedálniček s kopou zeleniny, ovocia a strukovín.
Vďaka chutným veggie alternatívam hladovať rozhodne nebudeš, aj keď s rastlinnou stravou iba začínaš. Vyskúšaj napríklad recept od skúsenej vegánky Ivy Kocovej (Ivka_veggierecipes), ktorý ťa zasýti a bude ti aj chutiť.
A nezabudni – všetko potrebné na jeho prípravu zoženieš pod jednou strechou v Kauflande. „Sójová smotana sa môže pochváliť nízkym obsahom tuku a ľahkou stráviteľnosťou. Pre jej neutrálnu chuť ju vo svojej kuchyni okrem vegánov a vegetariánov využíva stále viac ľudí, ktorí radi skúšajú niečo nové,“ hovorí Ivka_veggierecipes.
Cestoviny s paradajkovo smotanovou omáčkou podľa Ivky_veggierecipes
Ingrediencie:
2 balenia K-Bio paradajok krájaných so sušenou bazalkou 400g
olivový olej
cibuľa
3 strúčiky cesnaku
čerstvá bazalka, morská soľ, mleté čierne korenie, provensálska zmes byliniek
450 g cestovín
100 ml sójovej smotany K-take it veggie
150 g rastlinného syra
100 g rukoly
100 g cherry paradajok
Postup:
Na panvici na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku, po chvíli pridáme pretlačený cesnak. Pridáme paradajky, olivový olej, bylinky, soľ a korenie. Dusíme za častého miešania približne 20 minút, kým omáčka nezhustne. Cestoviny uvaríme podľa návodu. Do omáčky pridáme rastlinnú smotanu a syr a varíme, kým sa mierne nerozpustí. Pridáme uvarené cestoviny, posypeme syrom, čerstvou rukolou a cherry paradajkami. Prajeme dobrú chuť!
Všetky ingrediencie pre ochutnávku Veganuára, vrátane nadštandardného sortimentu rastlinných výrobkov a privátnej značky K-take it veggie, nájdeš v predajniach Kaufland po celom Slovensku. Ďalšie skvelé tipy na bezmäsité varenie ťa čakajú aj v špeciálnej „veganuárovej“ ponuke.