Z Kopaníc na Bora Bora: Slováci sa presťahovali do exotického raja, poradia ti, ako zažiť najvýhodnejšiu dovolenku

  • Robert a Kristina urobili vo svojich životoch rozhodnutie, o akom väčšina ľudí, ktorí milujú exotiku, len sníva
  • Vo Francúzskej Polynézii vedú život ako z filmu
archív Moana Travel
  • Robert a Kristina urobili vo svojich životoch rozhodnutie, o akom väčšina ľudí, ktorí milujú exotiku, len sníva
  • Vo Francúzskej Polynézii vedú život ako z filmu

Manželia zo Slovenska spolu s bratrancom Miloslavom Smetanom dali hlavy dokopy a dnes vedú vlastnú cestovnú kanceláriu Moana Travel.

Vďaka tomu žijú Robert a Kristina priamo vo Francúzskej Polynézii a denne si užívajú tyrkysové more či plávanie s korytnačkami. Spolupracujú s miestnymi turistickými organizáciami a zameriavajú sa na česky a slovensky hovoriacich turistov.

Prezradili nám, aké výzvy ich čakali, keď padlo rozhodnutie, že začnú nový život v jednej z najkrajších dovolenkových destinácií sveta. Pozrieme sa tiež na to, ako sa z nich stali úspešní medzinárodní podnikatelia, ktorých príbeh môže byť pre mnohých veľkou inšpiráciou a motiváciou.

V tíme má každý svoju dôležitú rolu

„Na Slovensku sme prevádzkovali kreatívnu agentúru, fullservisové digitálne štúdio – Stingray Studio. Túto spoločnosť prevádzkujeme dodnes v rámci Slovenska a spoločnosť s rovnakým názvom a zameraním prevádzkujeme aj vo Francúzskej Polynézii,“ objasňuje Robert.

Hlavnými náplňami spoločnosti sú profesionálne fotografické služby, tvorba videí či leteckých záberov. Fotia predovšetkým rezorty, hotely a ubytovacie zariadenia.

„Drvivá väčšina našich klientov je z oblasti turizmu, takže sme vždy boli v kontakte s cestovným ruchom. Slovenskú divíziu má na starosti prioritne bratranec Miloš Smetana a polynézsku ja s manželkou, ale napriek tomu na všetkých projektoch pracujeme spoločne.“

zdroj: archív Moana Travel

„Ja zodpovedám za fungovanie spoločnosti, webdesign, vizuál projektov, produkciu videí a leteckých záberov, pretože som certifikovaný pilot dronov. Venujeme sa profesionálnemu foteniu metódou Flambient. Kristina je vyštudovaná fotografka.“

Miloslav zastáva v tíme rolu programátora.

Príchod na ostrovy

V rámci ich spoločnosti nazbierali množstvo skúseností v rámci turizmu. Koniec koncov na Slovensku stále prevádzkujú projekt Kopanice.sk – lokálny sprievodca kopaničiarskym regiónom.

„Keď sme odišli do Francúzskej Polynézie, podarilo sa nám uchytiť sa v tom, čo sme robili na Slovensku. Neskôr sme nadviazali spoluprácu s ministerstvom turizmu, a tak sme sa ocitli už len krôčik od myšlienky založiť si vlastnú cestovku.“

zdroj: archív Moana Travel

Po príchode na ostrovy spustili rezervačnú platformu pre denné exkurzie. Po krátkej chvíli sa im ako prevádzkovateľom projektu na sociálnych sieťach začali ozývať budúci návštevníci a záujemcovia o Francúzsku Polynéziu, prioritne Američania, Novozélanďania a Nemci.

Niektorí z nich sa chceli stretnúť osobne a poprosili ich, či by ich nevedeli sprevádzať krajinou, pomôcť im s ubytovaním či exkurziami a ukázať im nie až také bežné miesta.

„Povedali sme si, prečo nie.“

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Tento článok je dostupný členom
Startitup PREMIUM
Najvýhodnejšie
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia Zabezpečené šifrovaním
Trust pay Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.

Najnovšie videá

Trendové videá