Slováci, pozor: Populárny mixér vie spôsobiť poškodenie orgánov. Výrobca spravil fatálnu chybu v týchto šaržiach

  • V prípade, že máš tento výrobok doma, skontroluj jeho sériové číslo
  • Tento mixér predstavuje zdravotné aj bezpečnostné riziko
mixér
Ilustračný obrázok Freepik/@freepik
  • V prípade, že máš tento výrobok doma, skontroluj jeho sériové číslo
  • Tento mixér predstavuje zdravotné aj bezpečnostné riziko

Slovenská obchodná inšpekcia na svojom webe informuje o výrobku, ktorý môže predstavovať potenciálne nebezpečenstvo. Informáciu o produkte dostala od spoločnosti BlendJet Inc.

Vyššie spomenutá spoločnosť uvádza, že „z dôvodu zistenia výrobných chýb v niektorých špecifických šaržiach prenosného mixéra BlendJet 2, dobrovoľné sťahuje tieto produkty z trhu“.

Dôvodom sťahovania výrobku z predaja je skutočnosť, že za istých okolností alebo počas nabíjania výrobku môže dôjsť k prehriatiu mixéra. To zas môže viesť k požiaru.

„Taktiež za určitých okolností intenzívneho používania sa čepele mixéra môžu zlomiť, čo môže viesť k poraneniu vnútorných orgánov v dôsledku prehltnutia týchto úlomkov,“ upozorňuje spoločnosť.

V prípade, že máš tento výrobok doma, skontroluj, či má sériové čísla v rozmedzí 5201000000 až 5542999999 vrátane. Upozornenie sa týka výrobkov v rôznych farebných prevedeniach.

Zároveň však spoločnosť spotrebiteľom ozrejmuje, že nie všetky výrobky z uvádzaného intervalu sériových čísel sú chybné. Preto by spotrebitelia mali zadať jeho celé sériové číslo, kde prvé štyri číslice sériového čísla sú medzi 5201 a 5542,do vyhľadávacieho nástroja dostupnom na webovej stránke BlendJet.

Sériové čísla spotrebitelia nájdu na spodnej strane výrobku.

Ak sa ukáže, že mixér, ktorý má spotrebiteľ doma, je rizikový, malo by dôjsť k prerušeniu jeho používania. Samozrejmosťou je však aj žiadosť o náhradnú základňu mixéra prostredníctvom bezplatného programu výmeny.

„Zákazníkom, ktorí chcú požiadať o výmenu základnej jednotky mixéra spoločnosť, BlendJet odporúča postupovať podľa pokynov uvedených po kontrole sériového čísla a následnom vyplnení registračného formulára prostredníctvom vyhľadávacieho nástroja vyššie,“ dodáva SOI.

nebezpecny mixer
zdroj: SOI

Nebezpečné sú aj ďalšie kuchynské pomôcky >>>

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Zdroje: SOI, Action

Najnovšie videá

Trendové videá