Ochutnali sme exkluzívne degustačné menu. Denne sem vozia morské plody z najlepších lokalít sveta

  • Chernomorka plánuje otvoriť v Bratislave aj druhú pobočku
  • Ponúkajú čerstvé ryby a morské plody, aké inde len tak ľahko nenájdeš
Chernomorka
Startitup/Ema Dzurjovčinová
  • Chernomorka plánuje otvoriť v Bratislave aj druhú pobočku
  • Ponúkajú čerstvé ryby a morské plody, aké inde len tak ľahko nenájdeš

Chernomorka je reštaurácia, ktorá prináša kúsok morského sveta do slovenskej metropoly. Od novembra sa tento kulinársky klenot stáva zastávkou pre všetkých milovníkov rybích špecialít a morských plodov.

S prísľubom ponúkať len najčerstvejšie a najkvalitnejšie suroviny, Chernomorka sa rýchlo etablovala ako povinná zastávka pre gurmánov a tých, ktorí túžia po autentickej chuti mora.

Za vznikom tohto kulinárskeho projektu stojí Olha Kopylova, skúsená gastronómka, ktorá má na svojom konte úspešné otvorenie viac ako 50 reštaurácií po celom svete.

Po dôkladnej analýze trhu sa rozhodla priniesť svoju vášeň a odbornosť aj na Slovensko, s vierou, že Slováci ocenia čerstvosť a kvalitu ponúkaných pokrmov. A ako sa ukázalo, nebola v tom sama. Slovenskí zákazníci sú podľa nej ochotní, vďační a nadšení z nových gastronomických zážitkov.

Myslím si, že pre Slovákov je to niečo nové, niečo čo by človek chcel vidieť. Lákajú ich podľa mňa aj tie zľavy a všetky ďalšie ponuky, ktoré ponúkame a okrem toho aj ten koncept, ktorý na Slovensku nebol až tak zvýraznený. A určite aj ceny, pretože máme ustrice za 1,20 € a také lacné ustrice nenájdete v žiadnej bratislavskej reštaurácií ani obchode,“ povedala Valeriia Maslii, content creatorka Cheronomorky. 

Na kvalitu surovín si naozaj potrpia 

Ryby a morské plody sú dovážané každý deň z rôznych kútov sveta, predovšetkým z Čierneho mora, zatiaľ čo ustrice na svoju cestu k stolom hostí prichádzajú až z renomovaných francúzskych farmárskych vôd. Chernomorka chce zabezpečiť hosťom nezameniteľnú chuť a čerstvosť.

Medzi ich bestsellery patria samozrejme ustrice ale aj rizoto s krevetami a cestoviny s lososom. 

Ustricový február ponúka aj ustrice zadarmo 

ustrice
zdroj: Startitup/Ema Dzurjovčinová

V reštaurácii každý mesiac vymýšľajú nové a zaujímavé aktivity pre hostí. V „ustricovom februári“, Chernomorka otvára svoje dvere všetkým, ktorí si chcú vychutnať nevšedný zážitok priamo pri svojom stole. Hostia majú možnosť zarezervovať si stôl, kde im skúsený personál bude pri stole otvárať čerstvé ustrice.

Reštaurácia organizuje aj „ustricovú päťminútovku“, kde sa dobrovoľníci môžu prihlásiť a súťažiť v otváraní ustríc. V priebehu piatich minút sa snažia otvoriť čo najviac ustríc, a všetky, ktoré úspešne otvoria, môžu následne zjesť zadarmo.

Tematický interiér 

morské plody
zdroj: Startitup/Ema Dzurjovčinová

Hneď po vstupe ti do nosa udrie vôňa mora a očarí ťa priestor plný detailov. Keďže v reštaurácií ponúkajú iba ryby a morské plody, interiér má veľa doplnkov, ktoré navodzujú pocit, ako by si bol pri mori.  Na stenách sú zavesené siete na chytanie rýb, stoly oddeľujú plastové nádoby, ktoré sa používajú na prevoz rýb a veľa ďalších detailov, ktoré dotvárajú tematickú atmosféru.

Srdcom reštaurácie je bazén plný krabov, ustríc a ďalších morských živočíchov. Nájdeš tam aj pulty s čerstvými rybami a morskými plodmi, ktoré si môžeš nechať pripraviť na mieste, alebo si ich zakúpiť a pripraviť si ich doma. 

Chernomorka

Čo sme ochutnali my a aké to bolo? 

Na odporúčanie Valeriie sme si objednali kotlety z lososa a tresky so zemiakovou kašou, vyprážané krevety s omáčkou, kalamára atlantického v cesnakovej omáčke, slede s opekanými zemiakmi a 2 druhy vyprážaných rybičiek. Prvýkrát sme chutnali aj ustrice s citrónom, ktoré nás naučili aj otvoriť. Celková hodnota jedál bola približne 60 €, čo je viac ako prijateľná cena za dané množstvo jedla, ktoré je čerstvé a kvalitne spracované. 

jedlo
zdroj: Startitup/Ema Dzurjovčinová

Ako nás upozornila Valeriia, ustrice nemusia chutiť na prvýkrát. Je to jedlo, ktoré treba vyskúšať viackrát, aby si mu prišiel na chuť. Za mňa boli chuťovo neutrálne, zvláštna bola pre mňa len konzistencia, no celkovo ich hodnotím ako zaujímavé jedlo, ktoré by som odporúčala vyskúšať každému.

Najviac ma však oslovili vyprážané krevety, keďže ja osobne krevety milujem a malé vyprážané rybičky, ktoré som taktiež jedla prvýkrát a bola to naozaj delikatesa. 

S úspechom na Ukrajine, v Bratislave, Poľsku a pobočkou v Moldavsku, plánuje Chernomorka svoju expanziu aj do ďalších miest. V budúcnosti sa môžeme tešiť na otvorenie ďalšej pobočky v slovenskej metropole a dokonca aj vo Viedni či Londýne, čo svedčí o rastúcej popularite tohto jedinečného konceptu.

Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy

Najnovšie videá

Trendové videá