Polícia hlási dve osoby pod útokom medveďa v Demänovskej doline

  • Podľa dostupných informácií na miesto dorazil aj zásahový tím medveďa hnedého
  • Medveď naháňal dve osoby
V obci Medzibrodie videli medveďa
Ilustračný obrázok TASR/František Iván
  • Podľa dostupných informácií na miesto dorazil aj zásahový tím medveďa hnedého
  • Medveď naháňal dve osoby

Polícia Slovenskej republiky na sociálnej sieti informuje o tom, že v piatok (15. marca) prijala na linku tiesňového volania oznámenie, podľa ktorého v katastrálnom území Demänovskej Doliny naháňal dve osoby medveď.

„Na miesto sme okamžite vyslali policajné hliadky a vykonali potrebné úkony s cieľom ich vypátrania. Do pátrania bola privolaná aj Horská záchranná služba. Muž bol vypátraný v poriadku, avšak žena bola nájdená bez známok života,“ informuje polícia.

Podľa dostupných informácií na miesto dorazil aj zásahový tím medveďa hnedého. „Na mieste nateraz prebiehajú všetky potrebné úkony a preto nie je možné poskytnúť bližšie informácie,“ dodáva polícia.

Bude sa dohliadať na rizikové lokality

Správa Tatranského národného parku pripravuje novú pracovnú skupinu pre krízový manažment medveďa hnedého. V tejto súvislosti sa tento týždeň v Tatranskej Lomnici konalo pracovné stretnutie tatranských ochranárov s predstaviteľmi samospráv, okresných úradov, včelárov či chovateľov hospodárskych zvierat.

Informovala o tom Správa TANAP-u na sociálnej sieti s tým, že viedli diskusiu najmä o tom, čo by mal priniesť Manuál pre ochranný odstrel medveďa hnedého v SR z dielne Ministerstva životného prostredia SR v praxi.

Pracovná skupina by mala vytypovať problémové lokality a koordinovať jednotlivých aktérov pri napĺňaní manuálu. „Ten určuje postupy pri riešení nebezpečných situácií spojených s priamymi alebo nepriamymi rizikami v súvislosti s ohrozením majetku, zdravia a života ľudí pri výskyte medveďa hnedého v intraviláne miest a obcí,“ uviedla Správa TANAP-u.

Zástupcovia zásahového tímu pre medveďa hnedého, ktorý pôsobí pod gesciou Štátnej ochrany prírody SR, zároveň oboznámili poľovných hospodárov s detailmi uplatňovania tohto dokumentu v praxi.

Zdroj: Polícia SR

Najnovšie videá

Trendové videá