EXKLUZÍVNE Miloš Zeman: „Podporujem dodávky zbraní na Ukrajinu. O mieri s Putinom sa dá rokovať len,ak…“

play icon

Miloš Zeman, známy svojím úprimným vystupovaním, sa k aktuálnym pálčivým témam slovenskej politiky vyjadruje bez zábran. Otvorene hovorí o tom, či jeho podpora Robertovi Ficovi zostáva nezlomná napriek ich rozdielnym názorom na vyzbrojovanie Ukrajiny, čo je téma, ktorá mnohých polarizuje.

Okrem toho sa Zeman otvorene delí o svoje postrehy a očakávania od novozvoleného slovenského prezidenta Petra Pellegriniho, čím osvetľuje vývoj politickej scény a možné zmeny v politike a medzinárodných vzťahoch, ktoré môžu nastať.

Novinár Martin Čeliga navštívil bývalého prezidenta Českej Republiky v Prahe, kde mu odpovedal na všetky otázky súvisiace s aktuálnym politickým dianím.

Pellegrini môže Ficovi vzdorovať

Bývalý český prezident Miloš Zeman, ktorý vlani podporil stranu Smer a tento rok v prezidentských voľbách podporil Petra Pellegriniho, je naďalej hlasným zástancom Ukrajiny v jej konflikte s Ruskom.

Miloš Zeman
zdroj: Startitup/Jaroslav Rybár

„Podporujem dodávky zbraní na Ukrajinu. O mieri s Putinom sa dá rokovať len vtedy, ak zastaví ofenzívu,“ kontruje Zeman vyhláseniam slovenských vládnych predstaviteľov.

Zeman sa tiež domnieva, že Pellegrini sa počas svojho predsedníctva úplne nezladí s Ficom. „Každý prezident sa snaží vyčleniť si vlastnú sféru vplyvu. Nepochybujem o tom, že Peter Pellegrini to bude robiť, ale to nemusí znamenať, že sa bude konfrontovať s vládou,“ špekuluje Zeman.

Netreba sa uzatvárať v zahraničí

Prezident Zeman ďalej v otázke, či je správne obchodovať s režimami nedemokratickými alebo tými, ktoré nezdieľajú „naše“ hodnoty, odpovedal že by „neoznačil Slovensko ako pro-ruskú krajinu“ a že kritika súčasného ministra zahraničných vecí Českej republiky smerom k Slovensku je výsledkom „nepochopenia dejín a politík“.

Zeman ďalej pokračoval v šírení myšlienky „politiky všetkých svetových strán“, kde pozitívne hodnotil slovenskú pozíciu a že je dôležité „udržiavať ekonomické vzťahy medzi dôležitými krajinami, teda aspoň korektné vzťahy“.

Zároveň pozitívne hodnotil konanie súčasnej českej vlády, čo sa týka jej pomoci Ukrajine, a zdôraznil správnosť toho, že súčasné vzťahy s Ruskou federáciou, či už politické alebo ekonomické, sú prerušené.

Po odomknutí sa dočítaš: 

  • Exkluzívne informácie o po-prezidentskom fungovaní Miloša Zemana 
  • Ako hodnotí súčasný stav slovenskej politiky 
  • Čo si myslí o prezidentskej kampani Petra Pellegriniho 
  • Ako vidí vzťah Roberta Fica s novozvoleným prezidentom
  • Čo si myslí o jeho nástupcovi Petrovi Pavlovi
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Tento článok je dostupný členom
Startitup PREMIUM
Najvýhodnejšie
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia Zabezpečené šifrovaním
Trust pay Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.