„Otec biohackingu“ prezrádza, akých chýb sa dopúšťame najčastejšie. Inšpiruj sa jeho radami a zlepši svoje zdravie

  • Dave Asprey je známy biohacker a autor bestsellerov New York Times
  • Vo svojich 28 rokoch bojoval s vážnymi zdravotnými problémami
Ženy
Freepik
  • Dave Asprey je známy biohacker a autor bestsellerov New York Times
  • Vo svojich 28 rokoch bojoval s vážnymi zdravotnými problémami

Dave Asprey síce nezaviedol termín „biohacking“, no má významnú zásluhu na jeho rozšírení a popularizácii. Ako spoluzakladateľ spoločnosti, ktorá poskytovala hosting prvému serveru Google, Asprey sa dostal k miliónovému majetku, keď mal iba 26 rokov. Zápasil však s takou veľkou mozgovou hmlou, že sa rozhodol platiť si poistenie pre prípad invalidity.

V tom čase vážil 136 kg a okrem artritídy čelil aj vysokému riziku mŕtvice a srdcového infarktu, čo ho už v mladosti dostalo na hranicu svojich fyzických aj psychických síl. „Po pár operáciách kolena som začal cvičiť – hodinu denne, šesť dní v týždni. Po roku a 18 mesiacoch som však neschudol.“

„Uvedomil som si, že som jedol menej ako všetci moji priatelia, cvičil som viac ako všetci moji priatelia a bol som tučnejší ako všetci moji priatelia. Myslel som si, že ide o morálne zlyhanie. „

Asprey venoval mnoho času študovaním lekárskych výskumov, pričom investoval značné finančné prostriedky na rôzne metódy, ktoré by mu pomohli schudnúť a zlepšiť svoje zdravie skôr, než by bolo neskoro.

Teraz, keď má 50 rokov, váži 90 kg a svoj telesný tuk udržuje na 9,6 percenta. „Som presvedčený, že mnohé z mojich problémov boli spôsobené zápalom,“ povedal Asprey. Ako sa mu nakoniec podarilo dostať svoje zdravie pod kontrolu?

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Tento článok je dostupný členom
Startitup PREMIUM
Najvýhodnejšie
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia Zabezpečené šifrovaním
Trust pay Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.
Zdroje: Dave Asprey, Dr.Axe, Healthline, Dr. Matt Wardley

Najnovšie videá

Trendové videá