ONLINE MS v hokeji: Slováci si pripisujú prvé body na šampionáte, Kazachstan zdolali 6:2

  • Druhý zápas Slovenska sme sledovali online
  • Slováci vykorčuľovali na ľad proti Kazachstanu
  • Súpera sme zdolali 6:2
Slovenskí hokejisti sa tešia z gólu.
Slováci sa tešia po góle strelenom do siete Kazachstanu TASR/AP Photo/Darko Vojinovic
  • Druhý zápas Slovenska sme sledovali online
  • Slováci vykorčuľovali na ľad proti Kazachstanu
  • Súpera sme zdolali 6:2

V nedeľu naši hráči vykorčuľovali na ľad v Ostrave, kde sa v zápase skupiny B na MS v hokeji postavili Kazachstanu. Po nepriaznivom začiatku šampionátu si hráči napravili chuť a mohli tak zabudnúť na prehru 4:6 s Nemeckom. Súpera zdolali fantastickým výsledkom 6:2.

Nadšenie z hokejistov možno po piatku trochu opadlo, ale všetko sa polepšilo práve dnes. Realizačný tím skúsil aj zmeny na súpiske. Prvýkrát si zahral Martin Faško – Rudáš, mimo sa ocitol Viliam Čacho a Marko Daňo. Po druhom zápase sa nachádza Slovensko na 2 mieste skupiny B, pripísali sme si tri body.

Kazachstan do šampionátu vstúpil bez jediného zaváhania. V sobotu sa im podarilo zdolať Francúzov 3:1, ktorých obrali o všetky body a v tabuľke získali priebežné 3. miesto. Súpera sme ale nepodcenili a o cenné body sme ich obrali.

Zaujímavosťou je, že tento zápas bol 12. vzájomným medzi Slovenskom a Kazachstanom. Bilancia Slovákov pred dnešným zápasom bola 8-1-2, pričom prvý stret na vtedajších majstrovstvách sveta C-divízie sa 21. marca 1994 v Spišskej Novej Vsi skončil 0:0. Informoval o tom portál Flashscore.

Najbližší zápas slovenskú reprezentáciu čaká už zajtra, o 16:20 sa postavia hráči proti USA. V prípravnom zápase na domácom ľade v Bratislave, Slováci podľahli Američanom 2:6. Pre zámorský tím pôjde v pondelok o tretí zápas na tohtoročnom šampionáte.

Začali sme prehrou

V piatok odohrali slovenskí hokejisti na Majstrovstvách sveta svoj prvý zápas. Na ľade v Ostrave odštartovali súboj s Nemeckom, na ktoré, žiaľ, nestačili.

V prvej tretine sme síce žiadne góly neinkasovali, ale to sa zmenilo v druhej tretine, kedy sa podarilo súperovi skórovať dva góly v intervale troch minút. Na nevydarené oslabovky ale v 16. minúte odpovedal gólom Marek Hrivík, ktorý si pripísal prvý gól v zápase a zároveň aj na šampionáte.

Iskierku nádeje zasial koncom druhej tretiny Martin Feherváry, keď sa mu podarilo vyrovnať na 2:2. Žiaľ, Slováci sa dlho neradovali, 28 sekúnd pred odchodom do šatne si našiel našu sieť Lukas Kälble a Nemcov poslal do vedenia o jeden gól.

Začiatok tretej tretiny opäť patril Nemecku, kedy sa im podarilo zvýšiť na 2:4. Nepriaznivý výsledok sa snažil zvrátiť v presilovke opäť Hrivík, ale rozhodcovia jeho gól neuznali pre postavenie mimo hry.

Po potýčke na ľade si na trestnú lavicu sadli dvaja naši hráči, Slafkovský a Pospíšil, za nemeckú stranu zas Szuber. Slováci však oslabovku ustáli. Už v plnom počte sa podarilo Hudáčkovi znížiť na 3:4. Dlho ale slovenská nádej nežila, necelé dve minúty po zákroku útočníka z Třinca si pripísali Nemci ďalší gól. Dve minúty na to náš osud spečatili, keď Eder do prázdnej brány zvýšil na 3:6. 

Slovákom sa už hru nijak zachrániť nepodarilo. Posledné slovo v zápase povedal Sukeľ, ktorý skóroval po asistencii Kelemena a Regendu. Nakoniec sme podľahli zverencom Kreisa Harolda 4:6.

ONLINE prenos zo zápasu Slovensko vs. Kazachstan nájdeš na ďalšej strane >>> 

Výsledky prvej tretiny nájdeš na druhej strane.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Zdroj: Flashscore

Najnovšie videá

Trendové videá