Stanislava Apfelová prehrala boj s rakovinou

  • Stanislava Apfelová prehrala boj s rakovinou
  • Na liek pre ňu sa vyzbierali státisíce eur
Stanka Apfelová
Reprofoto: Facebook/Stanka Apfelová
  • Stanislava Apfelová prehrala boj s rakovinou
  • Na liek pre ňu sa vyzbierali státisíce eur

Zomrela hudobníčka Stanislava Apfelová, na sociálnych sieťach to oznámil jej partner. Na onkologický liek pre hudobníčku bola vyhlásená zbierka, kde sa za pár dní vyzbieralo niekoľko stotisíc eur. Hudobníčka podľahla rakovine prsníka. 

Talentovaná hudobníčka, milujúca matka a partnerka

Stanka Apfelová bola gitaristka a basgitaristka, no aj hudobná manažérka. Na basgitare hrala v kapele Zlokot, neskôr účinkovala aj v koncertnej zostave Archívneho chlapca a objavila sa v albumoch viacerých hudobníkov.

Od pätnástich účinkovala v rôznych kapelách, prvým výraznejším projektom bolo zoskupenie Got blue balls. Neskôr so Zlokotom nahrala dva albumy: Slowakische Idiot (2012) a Slowakische Genius (2014). Skupina získala ocenenie nováčik roka na Radio_Head Awards 2012. Oba ich albumy boli nominované na album roka podľa poslucháčov aj kritikov Radio_FM.

S rakovinou bojovala tretíkrát

Basgitaristka kapiel Zlokot a Toddler punk, matka štvorročnej dcéry, Stanislava Apfelová, sa o svoj príbeh na konci februára podelila na sociálnych sieťach, keď žiadala o pomoc s financovaním liečby. 

„Niektorí ma možno poznáte ako Stanku, gitaristku a basgitaristku. Ja som ale aj mama… Mama, ktorá dostala prvýkrát rakovinu prsníka v 3. štádiu, keď jej dcérka Linda mala 6 mesiacov v roku 2020. Absolvovala som dlhú a náročnú liečbu v podobe chemoterapií, operácie, ožiarov a moja materská dovolenka naozaj nevyzerala ako materská iných mamičiek. Vlastne, doteraz to stále platí,“ uviedla vtedy umelkyňa.

Po roku sa jej rakovina, bohužiaľ, vrátila, a to v uzlinách a hrudníku. Zabral jej liek Talzenna, no napriek tomu vo februári tohto roka musela svoj boj s rakovinou začať odznova. 

„Veľmi tu ešte chcem byť pre svoju 4-ročnú dcérku, pre svojho partnera Erika, odohrať ešte veľa koncertov, nahrať album so Zlokotom, Toddler punkom… Nemám pocit, že moja úloha by v 34 rokoch mala byť na tomto svete naplnená,“ odkázala Stanislava ešte vo februári. Peniaze, ktorými sa jej verejnosť vyzbierala, pomohla ďalším ľuďom s podobnými diagnózami.

Žiaľ, 21. mája 2024 svoj boj prehrala. „Vďaka, láska, za všetko, bola si najlepšia manželka, maminka, kamarátka, a, samozrejme, basáčka a gitaristka. Bola si hodená do boja, ktorý sa nedal vyhrať, ale bila si sa ako lev,“ odkázal jej partner na sociálnych sieťach. 

Zdroje: Facebook, TV Noviny

Najnovšie videá

Trendové videá