Expert predpovedá výsledky eurovolieb: Vládne strany využívajú pokus o zabitie premiéra, Republika môže prepadnúť

  • Kampaň pred eurovoľbami sa podľa Radoslava Štefančíka vyostruje
  • Top favoritmi sú PS a Smer
  • Republika podľa politológa môže pohorieť
Bilbord Moniky Beňovej, Milan Uhrík
Reprofoto: Facebook/Smer-SD, Milan Uhrík
  • Kampaň pred eurovoľbami sa podľa Radoslava Štefančíka vyostruje
  • Top favoritmi sú PS a Smer
  • Republika podľa politológa môže pohorieť

Slovákov už v sobotu (8.5.) čakajú na dlhšiu dobu posledné rozhodujúce voľby. Po minuloročných parlamentných a nedávnych prezidentských prichádzajú eurovoľby. Čo sa týka favoritov, podľa prieskumov, ale aj odborníkov to vyzerá na tvrdý a tesný súboj medzi Progresívnym Slovenskom a Smerom-SD.

Samozrejme, na kampaň do Európskeho parlamentu mala nemalý vplyv aj streľba na premiéra Roberta Fica (Smer-SD), ktorá sa udiala pred takmer tromi týždňami. V Handlovej počas výjazdového rokovania vlády 71-ročný muž vážne postrelil vtedajšieho predsedu vlády. To malo za následok utlmenie kampaňových aktivít viacerých strán na istý čas.

Politológ: Vládne strany sa snažia využiť pokus o zabitie premiéra v kampani, môžu tým osloviť aj voličov, ktorí by inak ostali doma

Ako kampaň vidí politológ Radoslav Štefančík? „Doteraz výrazná určite nebola, vzhľadom na pokus o zabitie predsedu vlády si myslím, že sa to v posledných dňoch začína vyostrovať,“ hovorí pre Startitup odborník.

„Všímame si niektoré plagáty, napríklad v prípade Hlasu, ktorý sa prezentuje vlajkou, ktorá je postriekaná krvou. Myslím si, že strany sa snažia využiť tieto posledné dva-tri dni, aby o sebe dali vedieť,“ dodáva.

Bilboard Hlasu
zdroj: Reprofoto: Hlas-SD

Ktorá zo strán podľa experta dosiahne najlepší výsledok v eurovoľbách? „Myslím si, že to bude skutočne veľmi tesné. Dlhodobo sa zdalo, žeby to mohlo byť Progresívne Slovensko, ktoré by prakticky obhájilo svoju pozíciu z predchádzajúcich Európskych volieb, aj keď vtedy vyhrali v kombinácii so stranou Spolu.“

„Ale vzhľadom na nedávne udalosti a to, že vládne strany sa snažia využiť pokus o zabitie premiéra vo svojej volebnej kampani, tak si viem predstaviť, že takýmto spôsobom by mohli osloviť tých voličov, ktorí by v opačnom prípade ostali doma. A takýmto spôsobom ich namotivovať,“ analyzuje Štefančík.

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia Zabezpečené šifrovaním
Trust pay Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.
Zdroje: Archív Startitup, SITA, Archív Startitup

Najnovšie videá

Trendové videá