V toku Dunaja našli zviazané mŕtve telo

  • Aktuálne sú na mieste policajní vyšetrovatelia
  • Časť tela trčala nad hladinou
Ľudia našli mŕtvolu v Malom Dunaji
Polícia prehľadáva okolie, malý Dunaj Startitup/Ivan Mego
  • Aktuálne sú na mieste policajní vyšetrovatelia
  • Časť tela trčala nad hladinou

Podľa informácií TV JOJ našli v toku rieky zviazané mŕtve telo. Presnejšie ju našli v toku malého Dunaja v obci Zálesie pár kilometrov od Bratislavy. Časť tela trčala nad hladinou. Mŕtvolu našli pracovníci, ktorí na člne čistili okolie rieky. Na mieste sú aktuálne policajní vyšetrovatelia, technici a hliadky. 

Priamo na mieste sa nachádza reportér Startitup, ktorému sa podarilo zistiť, že telo našli ľudia z občianskeho združenia, ktorí prišli čistiť malý Dunaj. Počas čistenia videli na hladine modrú bundu. Najskôr si mysleli, že ide len o nejaké oblečenie, no keď prišli bližšie, zistili, že to nie je len bunda, ale že je to telo muža v značnom štádiu rozkladu.

Mŕtvola, Malý Dunaj
zdroj: Startitup/Ivan Mego

Podľa niektorých zdrojov mal mať muž zviazané ruky. Aktuálne sa čaká na výjazd, ktorý bude robiť obhliadku tela a okolia priamo na mieste. Ľudia z občianskeho združenia našli telo krátko pred obedom.

„Policajti Okresného riaditeľstva PZ v Senci boli dnes krátko pred 10.30h vyslaní k prevereniu oznámenia o náleze tela bez známok života vo vodnom toku rieky Malého Dunaja, v katastrálnom území obce Zálesie. Policajti na mieste v súčasnosti vykonávajú potrebné úkony, akonáhle to situácia umožní, k prípadu poskytneme bližšie informácie,“ informoval reportérov Startitup policajný hovorca Michal Szeiff.

Bezvládne telá v rieke Hron

8. júna sme informovali, že sa v rieke Hron topilo 7 ľudí. Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR vtedy informovalo o vážnej situácii na sociálnej sieti. „Na tiesňovú linku 155 sme prijali volanie o pomoc k viacerým topiacim sa ľuďom v rieke Hron. Na miesto smeruje ambulancia RZP a RLP.“ Počas záchrannej akcie sa podarilo zachrániť piatich ľudí.  Žiaľ, ďalší dvaja zmizli pod hladinou.

Dvaja muži, ktorí zmizli pod hladinou rieky boli vo veku 22 a 20 rokov. Telo jedného z mladíkov sa podarilo nájsť v utorok 11. júna, písali sme. Podľa informácií TV Markíza mali hasiči vytiahnuť telo z vody pri mestskej časti Svodov, ktorá je súčasťou Želiezoviec.

V ten istý deň, iba niekoľko hodín po prvom náleze sa podarilo hasičom nájsť telo aj druhého mladíka. Informovala TV Markíza v článku. „Dnešného dňa boli v Želiezovciach v mestskej časti Svodov nájdené telá dvoch osôb mužského pohlavia bez známok života. Polícia ich totožnosť zisťuje,“ cituje TV Markíza vyjadrenie hovorkyne nitrianskej polície Viktórie Borlokovej.

Do pátrania po mladíkoch sa zapojil psovod z oddelenia služobnej kynológie ale aj špeciálna kynologická záchranná služba so psom určená na vyhľadávanie utopených. Taktiež pri pátraní pomáhalo poriečne oddelenie Prezídia Policajného zboru Bratislava. Breh Hrona s pomocou člna prehľadávali aj členovia Hasičského a záchranného zboru. Všetky pokusy nájsť nezvestné osoby boli neúspešné a to až do utorka 11. júna, kedy vytiahli bezvládne telo jedného z nich.

Zdroj: TV JOJ 

Najnovšie videá

Trendové videá