Expolicajt Peter Chudý: „Ak niekto vystrelí na človeka päťkrát a tvrdí, že ho nechcel zabiť, tak klame“

  • Expolicajt Peter Chudý bol hosťom relácie Na Stope s Ivanom Megom
  • Dlhoročný policajný funkcionár analyzoval šokujúcu výpoveď atentátnika Cintulu
Peter Chudý v relácii Na Stope s Ivanom Megom
Startitup
  • Expolicajt Peter Chudý bol hosťom relácie Na Stope s Ivanom Megom
  • Dlhoročný policajný funkcionár analyzoval šokujúcu výpoveď atentátnika Cintulu

Bývalý kriminalista, policajný plukovník Peter Chudý, ktorý tridsať rokov pôsobil na vysokých policajných postoch, prijal pozvanie do štúdia Na Stope s Ivanom Megom, aby spolu detailne rozobrali výpoveď atentátnika na Roberta Fica.

Juraj Cintula vypovedal len jeden raz, krátko po útoku v procesnom postavení podozrivého. Túto výpoveď zohľadnil sudca Špecializovaného trestného súdu vo svojom rozhodnutí o vzatí dôchodcu do väzby. Cintula totiž nevypovedal ani pred samotným sudcom. Na návrh na väzbu reagoval len vyhlásením.

„Nechystá sa nikam utiecť a nebude žiadnym spôsobom mariť priebeh trestného konania, čo aj písomne potvrdzuje vo svojom sľube, ktorý písomne predkladá. K dôvodu väzby uviedol, že už nikdy nebude svoju bezmocnosť a frustráciu zo stavu spoločnosti riešiť fyzickým útokom na nikoho, čo sľubuje aj v písomnom sľube, ktorý predložil. To, čo mal v úmysle, už dokonal.

Uvedomuje si, že konal úplne neprípustne, nemal ublížiť poškodenému. Mal mu radšej odovzdať knihu, ktorú mal pre neho prichystanú. Úprimne ľutuje svoje konanie, ale opakuje, že strieľať vie a mieril tak, aby určite neohrozil život poškodeného. Taktiež dával veľký pozor, aby ani náhodou neohrozil žiadneho človeka v dave, ani ochranku.“

Atentátnik Juraj Cintula
zdroj: Reprofoto internet: Atentátnik Juraj Cintula

Na tieto slová reagoval bývalý dlhoročný policajt Peter Chudý slovami, že si nedokáže predstaviť, že by Juraja Cintulu sudca nevzal do väzby len pre to, že mu povie, že už nikdy nebude svoju bezmocnosť a frustráciu riešiť fyzickým útokom.

„Sú to slová, ktorými sa snaží zľahčiť svoju situáciu a dosiahnuť prijateľnejší trest. Ak niekto vystrelí na človeka 5-krát a tvrdí, že ho nechcel zabiť, tak klame,“ nechal sa počuť v rozhovore s Ivanom Megom Peter Chudý, ktorý je známy aj ako Peter Schloser, spisovateľ kníh z kriminálneho prostredia.

V rozhovore odzneli detaily streľby, tak ako ich opísal Juraj Cintula policajtom, len pár hodín po útoku. Slová, ktoré používal, zaskočili aj Petra Chudého.

„Keď som vytiahol zbraň, tak túto som namieril na Roberta Fica, konkrétne na spodnú časť jeho trupu, a asi 3x som vystrelil. Rany som strieľal hneď za sebou, pričom som trafil len predsedu vlády. Boli tam v blízkosti aj jeho ochrankári, ale na tých som nemieril, ani ich netrafil,“ povedal Juraj Cintula krátko po atentáte, ktorý nemá v našich končinách obdobu.

Nad jeho slovami krútil bývalý dlhoročný policajt hlavou. „Bude sa skúmať, v akom psychickom stave bol v čase spáchania skutku, a ak tieto výsledky nepreukážu žiadnu psychickú poruchu, bude odsúdený,“ reagoval Peter Chudý.

Slovami rovno premostil k otázke o Cintulovej hospitalizácii vo väzenskej nemocnici v Trenčíne, ale aj k slovám, ktorými sa atentátnik na súde ospravedlnil za svoje konanie Robertovi Ficovi.

Dá sa z týchto slov dedukovať, že si uvedomil, čo spravil, a ľutuje to? Vyzerá podľa Petra Chudého tento človek ako psychicky labilný? Dá sa z výpovede J. Cintulu vyčítať, či je to človek, ktorý by si mohol siahnuť na život?

Odpovede na tieto, ale aj iné otázky si môžeš vypočuť v relácii Na Stope s Ivanom Megom, ktorého hosťom bol dlhoročný policajný funkcionár Peter Chudý.

Ten na záver relácie prehovoril o personálnych zmenách na Okresnom riaditeľstve v Prievidzi po streľbe na Roberta Fica v Handlovej. Práve toto mesto totiž spadá do pôsobnosti prievidzského okresného riaditeľstva.

„K prvému júnu skončil na poste riaditeľa Okresného riaditeľstva PZ v Prievidzi Ivan Šikula. Odišiel vraj na vlastnú žiadosť. On tam bol riaditeľom skutočne dlho, takže si myslím, že jeho odchod súvisí so streľbou na Roberta Fica,“ prezradil v relácii Na Stope s Ivanom Megom Peter Chudý, ktorý má medzi mužmi zákona stále množstvo kamarátov.

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia Zabezpečené šifrovaním
Trust pay Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.

Najnovšie videá

Trendové videá