EXKLUZÍVNE Odborník prezradil výhody peptidov na chudnutie: Najnovší trend má hneď niekoľko pozitív

  • Peptidy patria k najnovším a najúčinnejším metódam na chudnutie
  • O ich účinkoch sme sa rozprávali s Viktorom Mužilom, CEO spoločnosti Particle Peptides
Viktor Mužila
Viktor Mužila
  • Peptidy patria k najnovším a najúčinnejším metódam na chudnutie
  • O ich účinkoch sme sa rozprávali s Viktorom Mužilom, CEO spoločnosti Particle Peptides

Chudnutie je proces, ktorý si vyžaduje prísnu diétu a intenzívny cvičebný plán. Avšak pokroky v oblasti zdravia a wellness priniesli nové, efektívne metódy, ktoré môžu urýchliť spaľovanie prebytočných tukov a dosiahnutie požadovaných výsledkov.

Jedným z najvýznamnejších objavov v tejto oblasti sú peptidy. Tieto malé molekuly sa rýchlo dostávajú do popredia a stávajú sa populárnym nástrojom pre tých, ktorí snívajú o ideálnej hmotnosti a fyzickej kondícii.

Medzi najznámejšie peptidy na chudnutie patria Oze*pic a Wegovy, ktoré si získali obrovskú popularitu najmä medzi celebritami. Tieto produkty vyvolali doslova ošiaľ v oblasti zdravia a chudnutia.

Ale Oze*pic a Wegovy nie sú jediné peptidy s týmto potenciálom. O rôznych druhoch peptidov na chudnutie sme sa rozprávali s Viktorom Mužilom, CEO spoločnosti Particle Peptides, ktorá poskytuje peptidy najvyššej kvality pre výskumné účely.

Peptidové terapie

Viktor Mužila sa už pred mnohými rokmi intenzívne zaujímal o fitness priemysel, vrátane cvičenia, stravy, výživových doplnkov a ďalších látok na zlepšenie vzhľadu, výkonu a zdravia. „Na internete som začal vyhľadávať články a zahraničné diskusné fóra spojené s touto témou, pretože som sa snažil dostať k relevantným odpovediam na moje otázky.“

„Postupne ma to zaviedlo k odborným článkom a štúdiám týkajúcich sa výskumu peptidových liečiv, ktoré majú potenciálne využitie na posilnenie imunity, redukciu hmotnosti, efektívnejšie hojenie zranení, spomalenie starnutia, zlepšenie výkonu a regenerácie, zlepšenie kvality spánku a množstvo ďalších použití.“

V USA na klinikách, ktoré pacientom poskytujú substitučné hormonálne terapie sa postupne pridali peptidové terapie. Preventívna medicína sa v súčasnosti snaží aktívne využívať účinky peptidových liečiv na predĺženie života v zdraví.

„S tým vo veľkej miere súvisí aj chudnutie, pretože je známe, že obezita zapríčiňuje mnoho závažných zdravotných problémov a rizík pre človeka, výrazne skracuje život a zhoršuje jeho kvalitu.“

  • Ktoré peptidy na chudnutie sú v súčasnosti najúčinnejšie?
  • Aké sú mechanizmy účinkov jednotlivých peptidov?
  • Ktoré peptidy pomáhajú zachovať svaly pri redukcii hmotnosti?
  • Môžu peptidy pôsobiť aj lokálne?

Čo sú to peptidy a ako presne fungujú?

Peptidy sú krátke reťazce aminokyselín, prirodzene sa vyskytujúce v ľudskom organizme, ale nájdeme ich aj v živočíšnych alebo rastlinných zdrojoch bielkovín. Ich štruktúra je podobná štruktúre niektorých hormónov alebo zlúčenín, ktoré sú už prítomné v ľudskom organizme. Tieto krátke reťazce aminokyselín sa v organizme podieľajú na rôznych procesoch vrátane tvorby hormónov a DNA.

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia Zabezpečené šifrovaním
Trust pay Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.
Zdroj: Viktor Mužila

Najnovšie videá

Trendové videá