Z obyčajných sandálov vytvorili multimiliardový obchod. Príbeh značky, ktorá obúva ľudí po celom svete

  • Značka Birkenstock má dnes miliónovú hodnotu
  • Je to rodinný podnik s 250 ročnou tradíciu
  • Aké je tajomstvo ich úspechu?
Birkenstock
Archív Canva
  • Značka Birkenstock má dnes miliónovú hodnotu
  • Je to rodinný podnik s 250 ročnou tradíciu
  • Aké je tajomstvo ich úspechu?

Birkenstock, nemecká značka obuvi, je dnes známa po celom svete. Ako sa im však podarilo vytvoriť z „hipisáckych“ sandálov módny doplnok, ktorý poznajú všetci? História siaha až do roku 1774, keď Johann Adam Birkenstock začal s výrobou známej obuvi. Firma dnes obúva ľudí po celom svete, a hoci sa ich všetci snažia napodobniť, každý má najradšej originálne „birkenstocky“.

 Za 250 rokov ich činnosti si firma prešla mnohými zmenami, no nikdy nezanevreli na tradíciu. Zlom v tom, ako verejnosť vníma značku, prišiel až v roku 1964, keď Karl Birkenstock predstavil sandále s tvarovanou korkovou stielkou. Tento dizajn priniesol revolúciu v pohodlí obuvi a získal si mnoho priaznivcov.

Firma Birkenstock stavila na kvalitu a pohodlie, čo jej doteraz pomohlo udržať si reputáciu kvalitného výrobcu. Nepodcenili ani silu módneho priemyslu, a keď začali spolupracovať s dizajnérmi, ich sandále sa stali trendom. Spoločnosť tak spojila tradičné remeslo s moderným štýlom. V súčasnosti všetci obrátili pozornosť na ich spoluprácu s Christianom Diorom a firma plánuje expanziu na trhy v Číne a na Blízkom východe.

Spoločne sa pozrieme na kľúčové kroky, ktoré Birkenstock podnikol, aby sa stal globálnym fenoménom. Čo všetko prispelo k tomu, že jednoduché sandále získali takú popularitu? Aké sú tajomstvá ich úspechu a čo sa môžeme naučiť z ich príbehu? Jedno je jasné – v šesťdesiatych rokoch si niekto odviedol dobrú robotu.

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia Zabezpečené šifrovaním
Trust pay Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.
Zdroje: Birckenstock Group, CNN, The Telegraph, Empirics Asia, CBS News, The New York Times

Najnovšie videá

Trendové videá