Príbeh Airbnb: Ako kamaráti, ktorí nemali z čoho zaplatiť nájom, vybudovali impérium

  • Airbnb už využil takmer každý
  • Ich úspech sprevádza jedinečný príbeh o ľudskej vynaliezavosti
  • Dvaja dizajnéri rozbehli firmu vďaka cereáliám
AirBnb
Archív Canva
  • Airbnb už využil takmer každý
  • Ich úspech sprevádza jedinečný príbeh o ľudskej vynaliezavosti
  • Dvaja dizajnéri rozbehli firmu vďaka cereáliám

Ak si sa v minulosti chystal na výlet, dovolenku či pracovnú cestu, ubytovacie možnosti si mal jasné. Vybral si si jeden z hotelov, ktoré cieľová destinácia ponúkala, a ubytoval si sa v ňom. V roku 2024 máš však možnosť využiť služby AirBnb, ktoré síce návštevníkom neponúkajú raňajky ani hotelovú službu, no za to bývajú často lacnejšie. 

Airbnb ubytovanie si môžeš objednať po celom svete a dokonca máš na výber čoraz viac „trendy“ AirBnb apartmánov, ktoré sú zariadené v rámci nejakej témy. Cez populárnu aplikáciu si dokonca môžeš prenajať zámok, kaštieľ či dom na strome. Málokto však vie, ako táto multimiliardová spoločnosť vznikla. 

Keď v roku 2007 dvaja kamaráti vymysleli vlastnú webstránku, pretože si potrebovali privyrobiť na nájom, nemohli tušiť, že vytvárajú impérium. Spoločnosť sa odvtedy rozrástla na viac ako 5 miliónov hostiteľov, ktorí u seba ubytovali viac než 1,5 miliardy hostí v takmer všetkých krajinách sveta.

Príbeh dvoch kamarátov sa začal už niekoľko rokov predtým, než sa rozhodli prenajať kúsok priestoru vo svojom byte. Prinášame ti príbeh, ktorý síce rozpráva o vzniku a vzraste medzinárodnej spoločnosti, no z veľkej časti je skôr o nafukovacích matracoch, cereáliách a ignorovaní zaužívaných obchodných stratégií.

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia Zabezpečené šifrovaním
Trust pay Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.
Zdroje: AirBnb, The AirBnb Story od Leigh Gallagher., Knowledge at Wharton, The Growth Hackers, Bold Businness

Najnovšie videá

Trendové videá