Poznáme najlepšie pláže Európy za rok 2024: Slovákov lákajú na krištáľovo čistú vodu (REBRÍČEK)

  • Rebríček Travelers' Choice Awards zostavili cestovatelia portálu Tripadvisor
  • Pozri si 25 najlepších pláží Európy
na snímke žena vo vode a loď v zálive
Ilustračné foto unsplash/Yorgos Ntrahas
  • Rebríček Travelers' Choice Awards zostavili cestovatelia portálu Tripadvisor
  • Pozri si 25 najlepších pláží Európy

Leto je čas dovoleniek a mnohí z nás volia hlavne cestu k moru. Čo je lepšie, ako si užívať pri vode, na slnečnej pláži s prstami zaborenými do piesku? Možno práve dokonalá pláž je pre teba kritériom, ktoré rozhodne, kde nakoniec na letnú dovolenku pocestuješ. Je ich skutočne mnoho a môže byť občas náročné si vybrať. My ale pre teba máme riešenie.

Ak ťa zaujíma, ktoré pláže sú tie najlepšie v Európe, možno ti napovie rebríček najlepších pláží Travelers’ Choice Awards, ktorý uverejnil portál Tripadvisor. Dostať sa na jednu z 25 priečok ale nie je jednoduché.

Na svojom webe vysvetľujú, že tieto ocenenia majú skutočne vysokú úroveň. Udeľujú sa len tým plážam, ktoré počas 12-mesačného obdobia získali veľké množstvo nadštandardných recenzií a názorov od komunity na Tripadvisore. „Z našich 8 miliónov záznamov dosiahne tento míľnik menej ako 1 %,“ dodáva Tripadvisor.

Aké pláže sú teda tie najlepšie?

10. miesto – Black Sand Beach

Vik, Island

Od ostatných pláží odlišuje Čiernu piesočnú pláž na Islande práve čierny piesok. Určite by si ju nemal navštíviť bez fotoaparátu prípadne aspoň telefónu, keďže scenérie, ktoré ponúka, sú skutočne dychberúce. Portál píše, že nie je zvykom, že by bola veľmi zaplnená turistami, keďže je odľahlá.

Tripadvisor píše, že tu môžeš podniknúť veľa outdoorových aktivít, takže ak nie si len fanúšikom vylihovania na pláži, práve Island je pre teba. Ako bonus je neďaleko kaviareň a parkovanie je tu bezplatné. Benefitom je tiež to, že si môžeš priniesť aj domáce zvieratko. Na tejto pláži sa odporúča kvalitná a pohodlná obuv.

9. miesto – Playa de Maspalomas

Gran Canaria, Španielsko

Ďalšia pet-friendly pláž sa nachádza v Španielsku. Okrem plávania si tu môžeš zacvičiť, zabehať alebo sa len nechať unášať dovolenkovou náladou. Ak ťa to už omrzí, v jej okolí sú aj obchody, kde si môžeš nakúpiť.

Playa de Maspalomas je priestranná pláž s nápadnými zlatými piesočnými dunami a krištáľovo čistou vodou. Na svoje si tak prídu hlavne plavci.

8. miesto – Myrtos Beach

Kefalónia, Grécko

Pláž Myrtos, obklopená horami, je malebným miestom, ktoré je ideálne pre pokojný plážový deň. Zaplávaj si v kobaltovo modrých vodách alebo choď šnorchlovať a potom si bež zahryznúť niečo dobré do neďalekej kaviarne.

Podľa portálu býva preplnená len málokedy, takže je tu dostatok miesta na posedenie a užite uvoľnenej atmosféry. Vhodná je pre deti, domácich miláčikov aj šoférov, keďže parkovanie je tu bezplatné.

7. miesto – Nissi Beach

Ayia Napa, Cyprus

Táto pláž ťa očarí krásnou piesočnatou zátokou s jemnučkým bielym pieskom, jasne modrou vodou a živou párty atmosférou. Nájdeš tu aj veľa užitočného vybavenia. Výhodou sú ležadlá, toalety a bezplatné parkovanie.

Deti sa môžu čľapkať v plytkom príboji a dospelí sa môžu venovať vodnému lyžovaniu alebo pádlovaniu. Na konci dňa sa môžeš skočiť najesť do neďalekej reštaurácie a vychutnať si nádherný výhľad na západ slnka.

Pláž opäť disponuje bezplatným parkovaním, ale na svoje si prídu aj ľudia bez auta. Neďaleko je totiž zastávka hromadnej dopravy. Výhodou je tiež, že v celej oblasti zaplatíš kartou.

6. miesto – Falassarna Beach

Kréta, Grécko

Ružový piesok, modrá voda, úžasné hory, neuveriteľné západy slnka – pláž Falassarna je skrátka o výhľade. Okrem plávania tu môžeš podľa portálu slobodne šnorchlovať alebo si oddýchnuť v mäkkom piesku.

Keď ťa to omrzí, môžeš sa presunúť do neďalekého baru alebo kaviarne. Pláž je skvelá pre rodiny a má bezplatné vybavenie, ako sú toalety a parkovisko. Dostaneš sa sem aj s detským kočíkom či svojím štvornohým priateľom.

Prvých päť najlepších pláží nájdeš na ďalšej strane. >>>

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.

Zdroj: Tripadvisor

Najnovšie videá

Trendové videá