Najlepšie lacné kúpaliská na Slovensku, kde si užiješ leto. Z týchto cien pôjdeš do kolien (ZOZNAM a CENNÍK)

  • Prichádza prvý letný deň
  • Na týchto kúpaliskách sa môžeš schladiť za pár drobných
  • Startitup ti prináša prehľad vodných plôch
Kúpalisko Nitra
TASR/Henrich Mišovič, Reprofoto: Facebook/Mesto Nitra
  • Prichádza prvý letný deň
  • Na týchto kúpaliskách sa môžeš schladiť za pár drobných
  • Startitup ti prináša prehľad vodných plôch

Horúčavy, slnko a teplo, opaľovanie aj čas relaxu. Leto je tu a teploty na mnohých miestach Slovenska prekračujú 30 °C. Ak z finančných alebo akýchkoľvek iných dôvodov tento rok neplánuješ vycestovať do zahraničia, no zároveň si chceš užiť oddych a relax vo vode, máme pre teba dobrú správu.

Mnohé slovenské kúpaliská už vzhľadom na teploty otvorili svoje brány. Startitup ti prináša tipy na obľúbené kúpaliská, kde si môžeš užiť deň za „ľudové ceny“ a cítiť sa ako pri mori. A dopriať si môžeš aj langoš a kofolu či iné občerstvenie, ak chceš zažiť „skutočné“ slovenské leto pri vode.

Kúpalisko Tehelné pole

Obľúbené bratislavské kúpalisko patrí k najkrajším a aj najznámejším kúpaliskám v hlavnom meste. Nachádza  sa v mestskej časti Nové Mesto a jeho vznik sa datuje ešte do časov druhej svetovej vojny.

Za tú dobu sa stalo navštevovaným verejným priestorom (nielen) Bratislavčanov, aj kvôli svojej príjemnej atmosfére. Na kúpalisku môžeš nájsť tri bazény – veľký plavecký, stredný s toboganom a malý detský. Výhodou taktiež je, že Tehelné pole má bezbariérový vstup aj celý areál.

Kúpalisko má taktiež výťah pre imobilných návštevníkov, ktorí sa nedokážu dostať do bazéna bez pomoci, alebo sú pre nich neprekonateľnou prekážkou aj schody do bazéna, informuje portál citylife.sk.

Tehelné pole disponuje tromi bazénmi – plaveckým, stredným bazénom s toboganom a detským bazénom. Občerstviť sa môžeš v miestnom bufete. Cena vstupného na celý deň pre dospelých je 5 eur, po sedemnástej hodine 3,50 eura, pre deti (od 3 do 18 rokov) je 4,50 eura, seniori a ZŤP zaplatia 2,50 eura. Cena online vstupného pre dospelých je 4 eurá.

Kúpalisko Castiglione

V Trnave môžeš nájsť kúpalisko Castiliogne, ktoré sa teší mimoriadnej popularite (nielen) u miestnych obyvateľov. Súčasťou kúpaliska je veľký plavecký bazén, detské bazény, volejbalové ihrisko a prevádzka občerstvenia, píše web Región Trnava.

Kúpalisko Castiglione ponúka verejnosti možnosť využitia bazéna na plavecké aktivity a športovanie počas letnej sezóny, ktorá zvyčajne trvá od júna do augusta. Voda v malých bazénoch je ohrievaná na 30 °C, zatiaľ čo v plaveckom bazéne je teplota vody 27 °C.

V miestnom bufete si môžeš pochutnať napríklad na pizze, donutoch, vyprážanom syre a mnohých ďalších jedlách. Na zahnanie smädu máš k dispozícii kofolu, pivo, nealko nápoje či kávu. 

Celodenná vstupenka ťa vyjde nasledovne: (dospelí 9 eur, deti a mládež od 7 do 18 rokov 4,50 eura, deti do 6 rokov 1 euro). Ak máš trvalý pobyt v TT zaplatíš o niečo menej (5 eur, 2,50 eura, 1 euro). Vstupenka po 15:00: (dospelí 7 eur, deti a mládež od 7 do 18 rokov 3,50 eura, deti do 6 rokov 0,50 eura).

Letné kúpalisko Nitra

Areál tohto kúpaliska sa nachádza v malebnom mestskom parku pod hradom, čiže si tu okrem vody môžeš vychutnať aj nádherný výhľad. Návštevníci tu nájdu plavecký bazén s dĺžkou 50 m a hĺbkou vody max. 150 cm, relaxačný bazén s dĺžkou 37,5 m a bazén pre deti s dĺžkou 27 m, informuje Nitra.sk

Rekreačný a detský bazén sú vyhrievané na približne 25 °C, čo umožňuje ich využívanie aj počas dní s nepriaznivým počasím. Ak ťa už omrzí pobyt vo vode, k dispozícii máš areál pre plážové športy, kde si môžeš vyskúšať napríklad beach volley, beach tenis, beach soccer a ďalšie športy. Rodičov určite poteší fakt, že je tu aj detské ihrisko.

 Novinkou v tejto letnej sezóne je automatizovaná úpravovňa vody v bazénoch, ktorá sa nachádza v strojovni. Toto zariadenie analyzuje stav a kvalitu vody a v prípade potreby doplní potrebné látky na chemické ošetrenie vody.

Dospelí za vstup zaplatia 8 eur, deti do 15 rokov 4 eurá, dôchodcovia a ZŤP 3 eurá, deti do troch rokov majú vstup zadarmo. Po šestnástej hodine za vstup dospelí, deti do 15 rokov, dôchodcovia aj ZŤP zaplatia polovicu ceny normálneho vstupného.

Sun Park Prešov

Na východnom Slovensku si vieš užiť zábavu počas horúcich letných dní aj s celou rodinou napríklad na kúpalisku Sun Park v Prešove. Nachádza sa na Sídlisku III. Kúpalisko Sunpark má štyri bazény plavecký bazén (25 x 12 m), rekreačný bazén (25 x 33 m), a dva detské (12 x 8 m a 8 x 8 m).

Ak si chceš zašportovať, budeš na správnom mieste. Sunpark ponúka lezeckú stena, 3 plážové ihriská na plážový volejbal, tenis a iné športy. K areálu taktiež patrí minigolf, plážové ihrisko, detské ihrisko a 2 gastronomické časti. Najmenší sa zase potešia rôznym detským atrakciám.

Zaujímavosťou je, že ak si chceš počas dňa pozrieť, ako to vyzerá na letnom kúpalisku, môžeš tak urobiť na tomto webe, kde beží livestream. Po renovácii je pre návštevníkov k dispozícii tiež nová terasa s pergolou.

Cena vstupného na celý deň pre dospelých je 9 eur, po sedemnástej hodine 7 eur, pre deti (od 3 do 14 rokov) je 7 eur, seniori a ZŤP zaplatia 7 eur. 

Letné kúpalisko Sobrance

Kúpalisko je situované v pokojnej okrajovej štvrti mesta, ktoré leží v severovýchodnej časti Východoslovenskej roviny. Takže okrem letného osvieženia si tu vieš vychutnať aj atmosféru s krásnymi prírodnými kulisami.

Nájdeš tu tri bazény, plavecký bazén s dĺžkou 33 m, bazén pre neplavcov s dĺžkou 10 m a detský bazén. Milovníci športu či rodičia s deťmi si tu taktiež prídu na svoje, je tu napríklad ihrisko pre plážový volejbal, streetbalové ihrisko a tenisový kurt. Pre deti je zase pripravené ihrisko s hojdačkami či preliezačkami.

Ak sa budeš chcieť občerstviť, môžeš tak urobiť v miestnom bufete. Kúpalisko je známe svojou pohodovou až rodinnou atmosférou a okrem miestnych ho zvyknú navštevovať aj dovolenkári z celého Slovenska.

Na internete je aktuálne dostupný cenník iba z minulého roku, avšak dá sa predpokladať že k nejakým výrazným zmenám nedôjde ani v tejto letnej sezóne. Podľa neho dospelí za vstup zaplatia 6 eur, deti a mládež do 15 rokov 3,5o eura, seniori a ZŤP 3,50 eura. Ak si držiteľom karty mesta, zaplatíš polovičné ceny.

Tak čo, dostal si chuť navštíviť naše kúpaliská?

Zdroje: citylife.sk, Región Trnava, Nitra, Sobrance.sk

Najnovšie videá

Trendové videá